Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

ΕΛ.ΑΣ. : Σύλληψη πέντε υπόπτων για διακίνηση ναρκωτικών στα βόρεια προάστια



Πέντε υπόπτους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά ακόμη και σε ανήλικους σε περιοχές των βορείων προαστίων συνέλαβε η Αστυνομία, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας από τους συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία τα οποία προωθούσε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση. Δύο αδέρφια που επίσης συνελήφθησαν φέρονται να αποτελούν τον ενδιάμεσο κρίκο με τα χαμηλότερα στελέχη της σπείρας, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός κατείχε και τον κεντρικό ρόλο στην διανομή.

Η μητέρα των δύο τούς παρείχε τα μέσα για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων. Εξακριβώθηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες που συμμετείχε στη διακίνηση, διέθετε τα ναρκωτικά ακόμα και σε ανήλικους.

Από τις κατ' οίκον έρευνες της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2.580 γραμμαρίων, αμφεταμίνη βάρους 11,8 γραμμαρίων, 3 ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 6.530 ευρώ και 200 πλαστά χαρτονομίσματα. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.