Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις: Νέα σενάρια για πρόωρες εκλογές, αυτή τη φορά πιο σοβαρά από ποτέ



Δραματικές πολιτικές εξελίξεις βλέπουν σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μέσα στην κυβέρνηση. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο μίας ακόμα πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης, αφού το πολιτικό αδιέξοδο είναι κάτι παραπάνω από ολοφάνερο.

Η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της...

Αγρότες, γιατροί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και πάρα πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στο δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προ-σχέδιο το οποίο έχει βάλει στο τραπέζι η κυβέρνηση και το οποίο τους καταστρέφει οικονομικά...

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες αγροτικές ομάδες, εκτοξεύουν απειλές εναντίον βουλευτών, κάτι που τους κάνει να αναπροσαρμόζουν τις σκέψεις τους σχετικά με το τι θα κάνουν την ημέρα της ψήφισης του πολύκροτου νομοσχείου, όποτε και αν αυτό έρθει...

Υπάρχουν λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές που προτίθενται να ΜΗΝ ψηφίσουν το νομοσχέδιο με ότι αυτό συνεπάγεται...

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση σε αυτό το ενδεχόμενο χάνει την δεδηλωμένη, όμως όπως είπαν και υπουργοί, εάν χαθεί η στήριξη στην κοινωνία τότε η επόμενη κίνηση είναι η προσφυγή στις κάλπες...    

Τα έτσι και αλλιώς ταραγμένα νερά ήρθε να αναστατώσει κι άλλο η προειδοποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ότι «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», διευκρινίζοντας, βέβαια, ότι ο λαός «έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα» (συνέντευξη στη Realnews).

Ο Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε μια αμφίθυμη δήλωση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά ηρωική έξοδο. Ωστόσο, όπως είπε, «τα αδιέξοδα, πάντα, τα λύνει η Δημοκρατία. Δεν πρέπει να υπάρχει μια φοβία μη τυχόν και προσφύγουμε στον λαό» (Αθήνα 9,84).

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα: «Αν χάσουμε την κοινωνική στήριξη, τον ξέρουμε τον δρόμο... Δεν θα χρειαστούμε κανέναν να μας πει το τι θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε "δεμένοι" στις καρέκλες μας» (Kontranews).
 
Η κυβερνητικής εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, εμφανίστηκε πιο κατηγορηματική και διεμήνυσε πως «ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών δεν υπάρχει». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος δήλωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η κυβερνητική σταθερότητα» («Καθημερινή»).
 
Η επικρατέστερη άποψη μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών είναι να δοθεί «μάχη μέχρι τέλους, μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι «μνημόνιο έχουμε ψηφίσει όλοι, και εμείς. Αυτό δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια, και αφού κλείσει η αξιολόγηση, μπορούν να γίνουν οι όποιες... διορθωτικές κινήσεις με όλα τα «στοιχήματα» ανοικτά.