Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 -

«Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση»



Στην προσπάθεια τους να σώσουν τον φίλο τους που κινδύνευε στο μαντρί του, άφησαν την τελευταία τους πνοή οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών.

Οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο που από χθες έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οι οικογένειές τους αλλά και η τοπική κοινωνία, έχουν βυθιστεί στο πένθος.

Τα θερμά του συλληπτήρια για τους δύο θανάτους εξέφρασε επίσης μιλώντας στο Action 24 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Κάνοντας λόγο για μία πολύ δύσκολη για την περιοχή ημέρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής.

 

«Προσπάθησαν πάνω στην ανθρωπιά τους, με μεγαλείο εθελοντισμού να ανεβούν πάνω στο βουνό, να δείξουν στους πυροσβέστες πού πρέπει να πάνε» εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, μιλώντας νωρίτερα στο ΕΡΤNews για τα δύο απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά. «Έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί, ξέρουμε όνομα και επίθετο. Ήταν οι αγνοούμενοι» τόνισε.

«Μπλέξανε στη φωτιά. Χθες, 9 η ώρα το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα την περάσαμε στο πόδι, με το άκουσμα αυτού του τραγικού γεγονότος. Προσπαθούσαν να τους βρουν. Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα, γιατί δεν έχει καλό σήμα στην περιοχή» δήλωσε ο κ. Γκιολής.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ προσπάθησαν να πλησιάσουν με τα μηχανάκια τους από το χωριό Ελληνικό, την περιοχή που ήταν το μαντρί του φίλου τους.

Εκεί, όμως, όπως όλα δείχνουν τους κύκλωσε η φωτιά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, καθώς οι σοροί τους εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα.

 

«Λύγισε» η αδερφή του ενός εκ των δυο θυμάτων από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, καθώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το πώς χάθηκε ο αδερφός της.

«Είχαν πάει να βοηθήσουν έναν συγχωριανό μας. Η φωτιά τους κύκλωσε. Το ένα μηχανάκι κάηκε, προσπάθησαν να φύγουν με το άλλο και δεν τα κατάφεραν. Δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Ήρθαν όλοι, ο στρατός, η πυροσβεστική, όλοι. Αλλά δεν βοήθησαν. Δεν υπήρχε οργάνωση. Του αλλούνού παιδιού θα γεννήσει η γυναίκα σε 20 μέρες», ανέφερε μέσα σε λυγμούς η αδερφή του ενός εκ των δυο νεκρών στη μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 
 «Σε αυτή τη χώρα πεθαίνεις σαν το σκυλί στο αμπέλι», πρόσθεσε η αδερφή του άτυχου άνδρα, υπογραμμίζοντας πως οι πυροσβέστες είχαν προειδοποιήσει τους δυο νέους να φύγουν αλλά εκείνοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο σημείο.