Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 -

Απότομη αλλαγή του καιρού από το Σάββατο σε ολόκληρη την χώρα. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας



Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμαίνεται τα τελευταία 24ωρα η θερμοκρασία στη χώρα μας, όμως γρήγορα τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Όπως αναφέρει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, σταδιακή υποχώρηση αναμένεται από το Σάββατο στις βόρειες περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι ενισχυμένοι άνεμοι, με την πτώση της θερμοκρασίας στις υπόλοιπες περιοχές να γίνεται αισθητή από την Κυριακή.  

Ωστόσο, δεν αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με τον υδράργυρο να επιστρέφει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και πιο συγκεκριμένα στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

 

Το Σάββατο στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη θα αυξηθούν και από αργά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογεματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.