Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

πτώση θερμοκρασίας



Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή ελάττωση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.



Σε πτώση η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες - Μελτέμια μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Θα διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός σχεδόν όλη την εβδομάδα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη και Πέμπτη και λίγα φαινόμενα αστάθειας . Η θερμοκρασία θα ανέβει προς το τέλος της εβδομάδος και γενικά θα επικρατήσουν μελτέμια που η έντασή τους δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.



Κακοκαιρία έπεται μετά την 25η Μαρτίου

Ο καιρός φαίνεται πως έκανε το... χατήρι όσων μετέχουν ή παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Από την Τρίτη όμως το σκηνικό θα θυμίσει ξανά χειμώνα.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση την ερχόμενη εβδομάδα και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη. Παράλληλα, από την Τρίτη αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά.



Επιστρέφουν πτώση θερμοκρασίας και χιονιάς

"Τσουχτερό" θα είναι το κρύο την Τρίτη (15.01.2019), καθώς σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 5 βαθμούς.
Ο καιρός θα επιδεινωθεί, μετά από ένα… ολιγοήμερο διάλειμμα, καθώς εκτός από χιονοπτώσεις σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αναμένονται και έντονες βροχοπτώσεις.



Αισθητή πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια, με τον υδράργυρο να παραμένει περίπου 4-5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, μέχρι και την Πέμπτη.



Αλλάζει ο καιρός σήμερα -Πέφτει η θερμοκρασία

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα Σάββατο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική