Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αποκαλύψεις φωτιά για το "Αγία Ζώνη"



Νέα στοιχεία προκύπτουν για τον πλοιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ, που βυθίστηκε τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου 2017, ανοιχτά της Αταλάντης, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια ρύπανση στη θάλασσα του Σαρωνικού.

Όπως μετέδωσε ο ALPHA, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο πλοιοκτήτης χρωστά στο Δημόσιο 2 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον, προκύπτει το ερώτημα πώς η εταιρεία και τα πλοία του λειτουργούσαν κανονικά, ενώ ο πλοιοκτήτης είχε εκκρεμότητες με την εφορία για ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Κίνδυνος για νέα διαρροή από το Αγία Ζώνη ΙΙ

Την ίδια ώρα, αξιωματικοί του Λιμενικού τονίζουν στην εφημερίδα «Ειδήσεις» πως -λόγω της κλίσης που έχει πάρει τον βυθό το Αγία Ζώνη ΙΙ, αλλά και της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα τοιχώματά του- δεν είναι καθόλου απίθανη μια νέα διαρροή εκατοντάδων τόνων πετρελαίου στη θάλασσα του Σαρωνικού.

Αυτός ο κίνδυνος παραμένει, παρά τις εργασίες στεγανοποίησης που έχουν γίνει. Η επικινδυνότητα μιας νέας διαρροής πολλαπλασιάζεται, λόγω της αλλαγής του καιρού, που αναμένεται της επόμενες ημέρες.

Όπως τονίζουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, μια θαλασσοταραχή είναι ικανή να προκαλέσει μικρή μετακίνηση του δεξαμενόπλοιου.