Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

δεξαμενόπλοιο



Ποιος είναι ο Έλληνας που απήχθη στο Τόγκο

Θρίλερ με την πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στο Τόγκο και αγωνία για την απαγωγή νεαρού Έλληνα ναυτικού.

Οι πειρατές επιτέθηκαν ανοιχτά των ακτών του Τόγκο της Δυτικής Αφρικής στο ελληνικό πετρελαιοφόρο «ΕLKA Αριστοτέλης», και απήγαγαν τα τέσσερα από τα 24 μέλη του πληρώματος.



Πόρισμα ΕΜΠ: Βούλιαξαν το «Αγία Ζώνη ΙΙ» με εκρηκτικά

Σε μια ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη δεξιά πλευρά του «Αγία Ζώνη ΙΙ» οφείλεται η βύθιση του γεμάτου δεξαμενόπλοιου τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Σαρωνικό, σύμφωνα με το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι ερευνητές αποκλείουν το ενδεχόμενο του ναυτικού ατυχήματος λόγω φθοράς, μιας και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στη δολιοφθορά.



Άνδρος: Προσάραξε δεξαμενόπλοιο με τόνους πετρέλαιο

Στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ρόσα Άνδρου προσάραξε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (15.03.2018) το δεξαμενόπλοιο "Αγ.Γεώργιος". Το πλοίο μεταφέρει 880 κυβικά πετρέλαιο ενώ σε αυτό επιβαίνουν 10 Έλληνες, 8 άτομα πλήρωμα και δύο επιβάτες.



Μηχανική βλάβη σε δεξαμενόπλοιο στον Αργοσαρωνικό

Μηχανική βλάβη παρουσίασε δεξαμενόπλοιο με σημαία Μάλτας και 19 άτομα πλήρωμα όλοι αλλοδαποί, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νησίδας Φλεβών, στον Αργοσαρωνικό.

Στο πλοίο, που μεταφέρει 2.594 μετρικούς τόνους λιπαντικών βρίσκεται ρυμουλκό προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τους Αγ.Θεοδώρους με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας.



Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στη Μήλο

Σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αδάμαντα στη Μήλο, προσάραξε τις πρωινές ώρες το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο FRES με 16 Έλληνες πλήρωμα.

Το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τη Μήλο, ενώ στις δεξαμενές του μεταφέρει 1000 τόνους FUEL OIL.



Αγνοείται πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο με 22 άτομα πλήρωμα στον Κόλπο της Γουινέας

Ένα δεξαμενόπλοιο με πλήρωμα αποτελούμενο από 22 Ινδούς, το οποίο μεταφέρει 13.500 τόνους βενζίνης, αγνοείται στον Κόλπο της Γουινέας αφού χάθηκε κάθε επαφή με το σκάφος στα χωρικά ύδατα του Μπενίν την Παρασκευή, ανακοίνωσαν η πλοιοκτήτρια εταιρεία και το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών την Κυριακή.