Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την δολοφονία του επιχειρηματία στο Βόλο



Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνονται στην έκθεση της ιατροδικαστή Ρουμπίνης Λεονταρή για την πρωτοφανή αγριότητα με την οποία ο 36χρονος ομογενής από το Ουζμπεκιστάν (που απολογείται σήμερα) δολοφόνησε τον 64χρονο επιχειρηματία Αριστείδη Κολοβό, το βράδυ της Τρίτης στον Αλμυρό του Βόλου.

Η ιατροδικαστής μέτρησε συνολικά 46 (!) τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος του θύματος, κάποια από τα οποία ήταν επιφανειακά και άλλα προκάλεσαν σοβαρές βλάβες σε βασικά του όργανα. Αυτό που προκάλεσε τον θάνατο του επιχειρηματία, ήταν ένα τραύμα στον τράχηλο που δόθηκε με ιδιαίτερη δύναμη και έφτασε ως την καρωτίδα.

Η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει τον ισχυρισμό του 36χρονου ότι βρήκε τυχαία στο δρόμο τον Αριστείδη Κολοβό στην επιχείρηση του οποίου είχε εργαστεί για έξι μήνες και ότι εκείνος τον κάλεσε στο σπίτι του να συζητήσουν για τα χρήματα που υποτίθεται ότι του όφειλε, αλλά τσακώθηκαν και τον μαχαίρωσε πάνω στα νεύρα του.

Άλλωστε, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, ο ομογενής προσπάθησε ψύχραιμα να σβήσει τα ίχνη του ρίχνοντας χλωρίνη στο σημείο του εγκλήματος, ενώ έβαλε αεροζόλ στο φούρνο και τον άναψε με σκοπό να προκαλέσει πυρκαγιά, που αποτράπηκε επειδή έπεσε η ασφάλεια στον πίνακα ηλεκτροδότησης. Έπειτα, έριξε στο δάπεδο ρούχα και αναποδογύρισε τα έπιπλα για να φανεί ως ληστεία.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου  που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Ωστόσο, επειδή δεν είχε δικηγόρο, ορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος ο οποίος ζήτησε 24ωρη προθεσμία για να μελετήσει την δικογραφία και η απολογία θα γίνει σήμερα. 

Στο μεταξύ, ο άτυχος 64χρονος κηδεύτηκε χθες στον Αλμυρό.