Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Στα... ουράνια η Σεβίλλη! Κατέκτησε το Europa League



Στα... ουράνια η Σεβίλλη! Η ομάδα της Ανδαλουδίας πέτυχε το ακατόρθωτο, με τη μεγάλη επιτυχία της να φτάσει ξανά στην κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, με τρομερή ανατροπή και σκορ 3-1 κόντρα στη Λίβερπουλ στην Βασιλεία!

Οι Σεβιγιάνοι σήκωσαν το Γιουρόπα Λιγκ για 3η σερί σεζόν, κάτι που δεν το έχει κάνει άλλη ομάδα. Επίσης, κατέκτησαν την συγκεκριμένη κούπα για 5η φορά μέσα στην τελευταία 10ετία.

Η ισπανική ομάδα έφτασε στην μεγάλη επιτυχία με τρομερή ανατροπή στο δεύτερη ημίχρονο, πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα σε 25 λεπτά. Δυο τέρματα πέτυχε ο Κόκε και ένα ο Γκαμεϊρό, ο Στάριτζ έβαλε μπροστά τους «κόκκινους»! Η Σεβίλλη με τη νέα της επιτυχία θα παίξει ξανά τη νέα περίοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι «κόκκινοι» μένουν εκτός Ευρώπης!

Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε η Λίβερπουλ, θα μπορούσε να της είχε δοθεί και ένα πέναλτι, αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσε να αντιδράσει, στην αντεπίθεση της ισπανικής ομάδας!

Η μοναδική που είχε δύο σερί κατακτήσει Γιουρόπα Λιγκ, πριν ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, ως Κύπελλο UEFA φυσικά (1985, 1986). Η ομάδα της Ανδαλουσίας με τα 5 τρόπαια και έφτιαξε... διαφορά από Λίβερπουλ, Ίντερ και Γιουβέντους που έχουν από 3.

Μάλιστα, αυτά τα 5 τρόπαια η Σεβίλλη τα έχει κατακτήσει σε ισάριθμους τελικούς (2006, 2007, 2014, 2015, 2016). Ξεχωριστή βραδιά και για τον Ουνέι Έμερι, ο οποίος έγινε ο 2ος προπονητής που κατακτά τρεις σερί ευρωπαϊκές κούπες γενικά...