![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/field/image/newego_large_t_77761_337116_type13031.jpg?itok=crStr-Vm)
Το 2017 φέρνει κοσμογονικές αλλαγές στη Formula 1 όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο με την εφαρμογή των νέων τεχνικών κανονισμών, αλλά και στο επιχειρηματικό κομμάτι της, καθώς η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Liberty Media πυροδότησε ένα ντόμινο αλλαγών στα διοικητικά κλιμάκια του σπορ.
Το τεράστιο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Bernie Ecclestone κλείνει έπειτα από 40 χρόνια, με τον Chase Carey να είναι πια ο νέος... κλειδοκράτορας της F1, ως πρόεδρος και CEO του σπορ, όπως ανακοίνωσαν οι νέοι ιδιοκτήτες. Ο Ecclestone θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επίτιμος πρόεδρος της F1, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο.
«Είμαι υπερήφανος για την επιχείρηση που έχτισα τα τελευταία 40 χρόνια και όλα όσα πέτυχα με την Formula 1. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους promoters, τις ομάδες, τους χορηγούς και τις τηλεοπτικές εταιρείας για τη συνεργασία τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που η επιχείρηση πέρασε στα χέρια της Liberty η οποία σκοπεύει να επενδύσει στο μέλλον της F1», δήλωσε ο 86χρονος Βρετανός, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που στο πέρασμα των χρόνων κατάφερε να μετατρέψει την Formula 1 σε παγκόσμιο επιχειρηματικό κολοσσό.
Ο νέος ισχυρός άνδρας του σπορ, Chase Carey είπε: «Η F1 έχει τεράστιες δυνατότητες με πολλαπλές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Μου άρεσε που άκουσα από το κοινό, τις ομάδες, τη FIA, τους promoters και τους σπόνσορες τις ιδέες και τις ελπίδες τους για το σπορ. Θα δουλέψουμε με όλους αυτούς τους συνεργάτες για να βελτιώσουμε την αγωνιστική εμπειρία και να προσθέσουμε νέες διαστάσεις στο σπορ».
Αναφερόμενος στον Bernie Ecclestone, σχολίασε: «Θα ήθελα να αναγνωρίσω και να ευχαριστήσω τον Bernie για την ηγεσία του όλες αυτές τις δεκαετίες. Το σπορ είναι αυτό που είναι σήμερα χάρη σε αυτόν και την ομάδα ταλαντούχων στελεχών της οποίας ηγήθηκε. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας της F1».
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε την εξαγορά της F1 και που ο Chase θα ηγηθεί αυτής της επιχείρησης ως CEO», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Liberty Media, Greg Maffei για να προσθέσει: «Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αναπτύξουμε το σπορ και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο Chase, με τις ικανότητές του και την εμπειρία του, είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να το πετύχει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Bernie Ecclestone, που γίνεται επίτιμος πρόεδρος, για την τρομερή επιτυχία του στη δημιουργία αυτού ξεχωριστού παγκόσμιου σπορ».