Κυριακή 07 Ιουλίου 2024 -

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Σάρι, αναλαμβάνει ο Ντιέγκο Αλόνσο



O Mαουρίτσιο Σάρι δεν απάντησε ποτέ στον Παναθηναϊκό και, παρά την τεράστια προσφορά του «τριφυλλιού», αποφάσισε να παραμείνει στην πατρίδα του και να περιμένει άλλες προτάσεις.

Το σίριαλ με τον σπουδαίο ιταλό τεχνικό δεν είχε happy end και οι «πράσινοι» προχωρούν με την περίπτωση του ουρουγουανού τεχνικού, Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Αλόνσο έχει συμφωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, για να υπογράψει και να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έφτιαξε το όνομά του κυρίως στην μεξικανική Πατσούκα, την τετραετία 2014 – 2018. Ως τεχνικός των «σκίουρων», ο ουρουγουανός κατέκτησε το πρωτάθλημα Μεξικού το 2016 και το Champions League της CONCACAF το 2017. Εξαιρετική ήταν η θητεία του και στην Μοντερέϊ, στον πάγκο της οποίας κάθησε τη σεζόν 2018-2019, κατακτώντας ξανά το Champions League της αμερικανικής ηπείρου. Στη συνέχεια, προπόνησε την Ίντερ Μαϊάμι στο MLS και τη διετία 2021-2023 ήταν προπονητης της Εθνικής Ουρουγουάης την οποία οδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στα νοκάουτ παιχνίδια. Πέρυσι τον Οκτώβριο, διαδέχθηκε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλλης, αλλά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα οδήγησαν στην απομάκρυνσή του, δύο μήνες μετά, όταν και αποχώρησε χωρίς να έχει πετύχει νίκη.