Κυριακή 09 Μαρτίου 2025 -

Kαιρός με ηλιοφάνεια και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες - Αφρικανική σκόνη από την Τρίτη



Με ανοιξιάτικο καιρό μας καλημερίζει η Κυριακή, καθώς σύμφωνα με όλες τις προγνώσεις, σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος με ήλιο και θερμοκρασία που θα φτάσει μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, καθώς οι νοτιάδες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης που θα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Σήμερα, Κυριακη, γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά από νότιες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη σήμερα Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες και στη δυτική Πελοπόννησο το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη τις πρώτες πρωινές ώρες και στα ορεινά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από νότιες με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 10/03

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο και στις Κυκλάδες.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 11/03

Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.