Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 -

Με το όνειρο ο Ολυμπιακός, στην Άρσεναλ η πρόκριση



Στο παιχνίδι που θα έκρινε την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και ηττήθηκε με 0-3 στο Φάληρο από μια καλύτερη ομάδα, όπως ήταν απόψε η Άρσεναλ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με τους «κανονιέρηδες» που ξεπέρασαν για 16η συνεχή χρονιά τη φάση των ομίλων και προκρίθηκαν ως δεύτεροι, πίσω από την Μπάγερν που έκανε περίπατο στον 6ο όμιλο.

Τακτικά ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, καθώς κρατούσε άνετα τους Άγγλους μακριά από την περιοχή του Ρομπέρτο, κυκλοφορούσε την μπάλα και αν είχε καλύτερη τελική πάσα με τουςΦορτούνη - Κασάμι θα είχε απειλήσει αρκετές φορές την εστία του Τσεχ.

Πάρντο και Σεμπά έκαναν καλή δουλειά στις πτέρυγες, όμως ο Ιντέγε ήταν απομονωμένος και η μπάλα δεν έφτανε σωστά στον Νιγηριανό φορ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην είναι απειλητικός, από τη στιγμή που δεν έβαζε κιόλας παίκτες στην περιοχή των αντίπαλων.

Η Άρσεναλ είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα 45 λεπτά, στην πρώτη από τις οποίες ο Φλαμινί«σημάδεψε» από κοντά το οριζόντιο δοκάρι στο 24΄, στην πρώτη τελική προσπάθεια των παικτών τουΑρσέν Βενγκέρ, αλλά στο 29΄ και στη σέντρα του Οζίλ από αριστερά ο Ρομπέρτο απέκρουσε, η μπάλα ξαναχτύπησε στο χέρι του και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 και την αρχή του τέλους.

Στο 49΄ ο Γάλλος διεθνής επιθετικός έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του κάνοντας το 0-2 από έξοχη ασίστ του Κάμπελ, που «χάζεψε» τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άδειασαν από ψυχολογία αρχικά και κατ΄ επέκταση από ενέργεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν ένα γκολ για να αγκαλιάσουν την πρόκριση, αλλά με τον τρόπο που έπαιζαν δεν μπορούσαν να το βρουν. Αντίθετα, στάθηκαν άτυχοι καθώς στο 65΄ η μπάλα βρήκε το χέρι του Ομάρ σε σουτ του Μονρεάλ, την ώρα που ο Νορβηγός έπεφτε, με τον Ζιρού να φτάνει στο τελικό 0-3 στο 66΄ από τα 11 μέτρα και να «τελειώνει» οριστικά το παιχνίδι.