Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024 -

Αμορούζο: Ο Ελ Κααμπί μου θυμίζει τον Ιντσάγκι, δεν μπορείς να τον μαρκάρεις



Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην OPAP Arena, καθώς κατέκτησε το Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φέρνει ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σημείωσε 11 γκολ στα νοκ-άουτ ματς του Conference League και συνολικά 16 στην Ευρώπη, έφτασε στο σημείο, μέσα σε μια σεζόν να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Πειραιωτών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Λορέντσο Αμορούζο με προυπηρεσία σε Φιορεντίνα, Ρέιντζερς και Μπλάκμπερν δεν έκρυψε την εκτίμηση του για τον Μαροκινό φορ των «ερυθρολεύκων», ο οποίος πέτυχε το τέρμα με το οποίο κρίθηκε ο τελικός του Conference League.

«Ο Ελ Κααμπί έδειξε πολλά στη σεζόν. Ξέρω πως τον παρακολουθούν πολλές ομάδες. Είναι πολύ καλός στο να κρατάει την μπάλα, αλλά και να κινείται οριακά στη γραμμή του οφσάιντ.

Πάντα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αμυντικών. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται μου θυμίζει τον Πίπο Ιντσάγκι. Πώς μπορείς να μαρκάρεις έναν τέτοιο φορ; Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Δεν πρέπει να του δώσεις χώρους. Δεν μου άρεσε η προσέγγιση του Ιταλιάνο απέναντι στον Ολυμπιακό».