Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Λίβερπουλ και Σεβίλλη στον τελικό του Europa League (Βίντεο)



Μετά την επική ανατροπή κόντρα στη Ντόρτμουντ, η Λίβερπουλ του Κλοπ έπνιξε και τη Βιγιαρεάλ με 3-0 και πάει στον τελικό (για πρώτη φορά μετά το 2007) του Europa με τη Σεβίλλη.

Η Λίβερπουλ είναι και πάλι εδώ! Η ομάδα του Γιουργκεν Κλοπ ισοπεδώνοντας με 3-0 την Βιγιαρεάλ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και το 1-0 του «Ελ Μαδριγάλ» και επέστρεψε σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2007 και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους καθώς κατάφεραν μόλις στο έβδομο λεπτό να ανοίξουν το σκορ με αυτογκολ του Μπρούνο Σοριάνο. Ο Φιρμίνιο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Στάριτζ προσπάθησε να κάνει την προβολή όμως η μπάλα κόντραρε στον Ισπανό και κατέληξε στα δίχτυα της Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Κλοπ πίεσε στην συνέχεια και προσπάθησε να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα όμως στην τελική προσπάθεια δεν τα κατάφερνε παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έδειχναν τελείως απορυθμισμένοι.

Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων λίγο έλειψε το «κίτρινο υποβρύχιο» να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης όταν στην μοναδική καλή στιγμή που δημιούργησε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, ο Μπακαμπού έφυγε γρήγορα στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Μινιολέ όμως το τελείωμα του ήταν αδύναμο και ο Βέλγος τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσουν στο δεύτερο γκολ και τελικά τα κατάφεραν στο 63’ όταν το σουτ του Φιρμίνιο έξω από την περιοχή κόντραρε στους αμυντικούς της Βιγιαρεάλ και έγινε ασίστ για τον Στάριτζ που βρέθηκε απέναντι στον Ασένχο και αφού πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ισπανού τερματοφύλακα έγραψε και με την βοήθεια του δοκαριού το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 71’ η Ισπανική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Βίκτορ Ρουιθ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Λαλάνα.

Από εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν πετάξει «λευκή πετσέτα» και έτσι οι «ρεντς» έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης με τον Λαλάνα στο 81' όταν βρέθηκε τετ-α-τετ  με τον Ασένχο και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει για να πετύχει το τρίτο τέρμα για την ομάδα του.

Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι και έτσι η Λίβερπουλ έδωσε ραντεβού στην Βασιλεία, όπου θα αντιμετωπίσει την Σεβίλλη στον τελικό του φετινού Europa League γράφοντας μία ακόμα «χρυσή» σελίδα στην τεράστια ιστορία της.

Ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε η Σεβίλλη.

Τείνει να γίνει συνήθεια. Η Σεβίλλη θα αγωνιστεί για τρίτη διαδοχική σεζόν σε τελικό του Europa League.

Με αυτή την επίδοση η ισπανική ομάδα θα προσθέσει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της, αφού γίνεται η πρώτη ομάδα που θα παίξει τρεις διαδοχικούς τελικούς της δεύτερης διοργάνωσης της UEFA.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, ελπίζει βέβαια στον τελικό της Βασιλείας να γίνει και η πρώτη ομάδα πυο θα φτάσει στην κατάκτηση τριών διαδοχικών τροπαίων Europa League.