Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ευρωπαϊκό Μινσκ: Η Κορακάκη πήρε το πιο δύσκολο μετάλλιο της καριέρας της



Κυριολεκτικά με την… ψυχή στο στόμα πέρασε η Άννα Κορακάκη στον χθεσινό τελικό των 10μ. αεροβόλου πιστολιού, αλλά για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε την κλάση της. Η χρυσή Ολυμπιονίκηςστο Ευρωπαϊκό του Μινσκ πάλεψε για την πρώτη θέση του βάθρου με τη Ζοράνα Αρούνοβιτς· τελικά, όμως, η αθλήτρια από τη Σερβία ήταν αυτή που στέφθηκε πρωταθλήτρια με 241,2 βαθμούς.

 
Η Άννα Κορακάκη με 238,9 βαθμούς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στην τρίτη θέση κατετάγη η Αντοανέτα Μπόνεβα από τη Βουλγαρία με 218,1 βαθμούς.

«Είχα ένα πάρα πολύ κακό ξεκίνημα [σ.σ. στον προκριματικό]. Το σκορ της πρώτης δεκάδας ήταν η Άννα σε πολύ μικρή ηλικία, στα ξεκινήματα. Μετά, όμως, πήγα αρκετά καλά. Το σκορ νόμιζα ότι δεν ήταν ικανό να με βάλει στον τελικό, αλλά και οι συναθλήτριες μου δεν έκαναν πολύ καλές επιδόσεις. Στον τελικό μπήκα όγδοη, στις τελευταίες σφαίρες», είπε η Άννα Κορακάκη.

Αυτό που τόνισε ήταν ότι πήρε το πιο δύσκολο μετάλλιο της καριέρας της, καθώς συναγωνίστηκε με υψηλού επιπέδου αθλήτριες. Αν και στον τελικό πήγε με άλλη ψυχολογία, υπογράμμισε ότι δεν βρισκόταν στη μέρα της, με αποτέλεσμα να κάνει κάποια τεχνικά λάθη.

Σήμερα η Άννα Κορακάκη μαζί με τον αδερφό της Διονύση μόλις για έναν πόντο έμειναν εκτός της οκτάδας στο μικτό ομαδικό αεροβόλου πιστολιού από τα 50μ. – το αγώνισμα δεν τους είναι τόσο οικείο και πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή για ένα καλό πλασάρισμα.