7
Οκτωβρίου
2017
- 20:22
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Οκτωβρίου, 2017 - 20:24
![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articles/1abc61e91533c85c3b077e56c2def027_xl.jpg?itok=nJkutD7y)
Υπάρχουν τροφές που αγαπούν τα παιδιά, αλλά αν δεν καταναλωθούν στην σωστή ηλικία μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και πνιγμό!
Γι' αυτό είναι φρόνιμο, να τις τρώνε από την ηλικία των 5 ετών και πάνω. Έχετε περιέργεια να μάθετε ποιες είναι αυτές; Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε.
• Οι σκληρές καραμέλες. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους γονείς, καθώς οι συγκεκριμένες ευθύνονται για χιλιάδες πνιγμούς παιδιών παγκοσμίως.
• Σταφύλια. Όσο νόστιμα είναι τόσο εύκολα μπορούν να «σκαλώσουν» στο λαιμουδάκι του παιδιού και να πνιγεί.
• Ξηροί καρποί. Ολόκληροι σκληροί καρποί δεν πρέπει να καταναλώνονται μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.
• Ποπ κορν.
• Χοτ ντογκ. Εκτός αν το κόψετε σε πολύ μικρά κομμάτια κι αυτό μόνο όταν το παιδί γίνει 5 ετών