Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ενεργοποιείστε το μεταβολισμό σας με αυτά τα απλά βήματα



Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι ο μεταβολισμός σας. Ρυθμίστε τον λοιπόν και δείτε το σώμα σας να αλλάζει! 

Η δίαιτα από μόνη της δεν μπορεί να σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Χρειάζεται ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων και ενεργειών προκειμένου να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μάθετε αυτά τα μυστικά και υιοθετήστε τα, κάνοντας την καθημερινότητα σας πολύ καλύτερη. Πρόκειται για απλές καθημερινές συνήθειες που θα σας προσφέρουν ενέργεια, ηρεμία και όμορφο σώμα.

Ποια είναι τα 7 απλά βήματα για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας;

1. Ξεκινήστε να πίνετε περισσότερο νερό:

Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, το σώμα σας δεν καίει πολλές θερμίδες και το συκώτι σας δουλεύει πολύ πιο σκληρά για να αναπληρώσει το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Επομένως για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, χρειάζεται να πίνετε περισσότερο νερό και πράσινο τσάι.

2. Βιολογικά προϊόντα:

Επιλέξτε πιο συνετά τα τρόφιμα που καταναλώνετε. Πείτε όχι στα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα που παράγονται με αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες. Αυτές οι τροφές θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας.

3. Συνηθίστε να ξυπνάτε νωρίς:

Το φως του ήλιου επηρεάζει τον μεταβολισμό και την κατανάλωση ενέργειας του οργανισμού σας. Το πρωινό ξύπνημα θα βοηθήσει το σώμα σας να ρυθμίσει τις βιολογικές διεργασίες που εξαρτώνται άμεσα από τον κύκλο ημέρας / νύχτας.

 

4. Καταναλώστε φαγητά που είναι φιλικά προς τον μεταβολισμό σας:

Το διατροφικό σας πλάνο θα πρέπει να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα. Διότι αυτά παρέχουν στον οργανισμό ασβέστιο που βοηθάει στο κάψιμο του λίπους και στην δημιουργία μυϊκής μάζας. Διατηρήστε τα επίπεδα του σιδήρου σας σε φυσιολογικό επίπεδο για καλύτερη μεταφορά οξυγόνου και χρησιμοποιήστε ιωδιούχο αλάτι για να στηρίξετε τον θυρεοειδή σας αδένα.

5. Αυξήστε την φυσική σας δραστηριότητα:

Οποιαδήποτε μορφή φυσικής δραστηριότητας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας. Οι μυς πάντα χρειάζονται ενέργεια, οπότε δοκιμάστε να πάτε στο γυμναστήριο, να κάνετε τρέξιμο, να περπατήσετε περισσότερο, να χορέψετε ή να κάνετε σχοινάκι. Όλες αυτές οι ασκήσεις μπορούν να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας.

 


6. Υιοθετήστε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο:

– Φροντίστε να τρώτε κάθε 3-4 ώρες, δηλαδή πρωινό, δεκατιανό, μεσημερινό, απογευματινό και βραδινό.
– Επιλέγετε υγιεινά σνακ.
– Μην αποκλείσετε εντελώς τους υδατανάνθρακες, απλά περιορίστε τους.

Αν μειώσετε πάρα πολύ το φαγητό που καταναλώνετε, ο οργανισμός σας ως άμυνα θα αρχίσει να αποθηκεύει γρήγορα οτιδήποτε τρώτε. Τα ανθυγιεινά και συχνά σνακ αναβάλλουν την απώλεια βάρους. Υιοθετήστε λοιπόν ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο και μην βγάζετε τελείως εκτός διατροφής τους υδατάνθρακες, διότι αυτό θα έχει σαν συνέπεια την μείωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

7. Αποφύγετε το στρες:

Αν είστε συνεχώς αγχωμένη και δεν αφήνετε ποτέ το σώμα σας να χαλαρώσει, τότε ο μεταβολισμός σας επιβραδύνει την λειτουργία του. Μάθετε λοιπόν να διαχειρίζεστε το άγχος σας και βρείτε τον δικό σας υγιεινό τρόπο για να μειώσετε την πίεση.