Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τούρκοι αξιωματικοί



Κοντονής: Ελεύθεροι τον Μάϊο οι οκτώ Τούρκοι

Το 18μηνο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς παρέρχεται μέσα στον Μάιο και τότε θα αφεθούν ελεύθεροι τόνισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή των Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.



Παραιτήθηκε από την υπόθεση των οκτώ Τούρκων η πρόεδρος Εφετών

Η πρόεδρος του Θ' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενία Μυλωνοπούλου, η οποία έχει ανακαλέσει προσωρινά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των 11 τέως προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, εξαιρέθηκε αφενός από την εκκρεμή υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αφετέρου από την Επιτροπή Ασύλου.



Το "καρφί" του Γιλντιρίμ για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - Τι απάντησε ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

Ερώτηση για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, δέχθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά το τέλος της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

 



Νέα δίκη για την έκδοση των τριών από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Για ακόμη μία φορά, τα ελληνικά δικαστήρια καλούνται να αποφανθούν για την έκδοση ή μη στην γείτονα χώρα, των 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.



Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία

Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Τούρκοι αξιωματικοί ζητούν άσυλο στην Ολλανδία» η ολλανδική εφημερίδα NRC Handelsblad αναφέρεται στον "πονοκέφαλο" που έχει προκαλέσει στις ολλανδικές αρχές το φαινόμενο των Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι υπηρετούσαν στην Ευρώπη και ζητούν τώρα μαζικά άσυλο, μεταξύ άλλων και στην Ολλανδία, προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψή τους στην Τουρκία ως γκιου



Άρειος Πάγος: Δεν εκδίδονται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί - Ένταλμα σύλληψης τους εξέδωσε η Άγκυρα

Την απόφαση να μην προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν, έλαβε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Εν τω μεταξύ η Άγκυρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των Τούρκων στρατιωτικών που αρνείται να εκδώσει η Αθήνα, όπως μεταδίδουν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.