Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

TikTok Notes: Αυτή είναι η νέα εφαρμογή που θέλει να ανταγωνιστεί το Instagram



Η TikTok εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έκανε διαθέσιμη την εφαρμογή που θέλει να ανταγωνιστεί το Instagram της Meta σε επιλεγμένους χρήστες «για λήψη και περιορισμένες δοκιμές στην Αυστραλία και τον Καναδά». 

Στο συγκεκριμένο tweet υπάρχει και μια εικόνα που μας δείχνει ένα δείγμα του πως λειτουργεί η νέα εφαρμογή. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται, οι χρήστες μπορούν να δίνουν έναν τίτλο στη φωτογραφία τους πάνω από τη λεζάντα, κάτι που δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή στο Instagram.

 
 H αρχική σελίδα φαίνεται ότι χωρίζεται σε δυο τμήματα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη ροή φωτογραφιών από τους χρήστες που ακολουθεί και στην σελίδα «for you» όπου ο αλγόριθμος της εφαρμογής θα δείχνει ποστ ανάλογα τις προτιμήσεις. Ακριβώς όπως λειτουργεί και το TikTok.

Εκτός από μερικές λεπτομέρειες που κάνουν το TikTok Notes να φαίνεται διαφορετικό, υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το Instagram. Αυτό δεν είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση καθώς και η Meta έχει εντάξει πολλές λειτουργείες από άλλες πλατφόρμες στην εφαρμογή της. Για παράδειγμα τα Reels του Instagram ήταν μια προσπάθεια να «αντιγράψει» τα σύντομα βίντεο του TikTok.

Για την ώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στην Αυστραλία και τον Καναδά και παραμένει άγνωστο πότε θα γίνει το λανσάρισμα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.