Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Το «Χ» μπλόκαρε λογαριασμούς που σχετίζονταν με κινητοποιήσεις ινδών αγροτών



Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ (Πρώην Twitter) ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από εντολή της ινδικής κυβέρνησης, κατέβασε ορισμένους λογαριασμούς και αναρτήσεις, που σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης, συνδέονται με τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες αγροτών για τις χαμηλές τιμές πώλησης των καλλιεργειών τους.

Η πλατφόρμα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών, αλλά ανέφερε ότι διαφωνεί με την κίνηση αυτή και ότι συνιστά περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

«Θα κατεβάσουμε αυτούς τους λογαριασμούς και τις αναρτήσεις μόνο στην Ινδία. Ωστόσο, διαφωνούμε με αυτές τις ενέργειες και υποστηρίζουμε ότι η ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να εφαρμόζεται και σε αυτές τις αναρτήσεις», έγραψε σε ανάρτησή της η αρμόδια διεύθυνση του Χ χωρίς να κατονομάζει τους λογαριασμούς.

Η ανακοίνωση γίνεται έπειτα από μία εβδομάδα διαδηλώσεων χιλιάδων ινδών αγροτών, οι οποίοι έχουν καταλύσει σε 200 χιλιόμετρα βόρεια από το Δελχί, αφότου η αστυνομία εμπόδισε την πορεία τους προς την πρωτεύουσα και έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον του πλήθους που επιχείρησε να προχωρήσει. Η εφημερίδα «Hindustan Times» έγραψε ότι οι «έκτακτες εντολές για μπλοκάρισμα των λογαριασμών δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση και αφορούν λογαριασμούς κάποιων αγροτικών οργανώσεων και υποστηρικτών τους».

Τα υπουργεία Εσωτερικών Υποθέσεων και Τεχνολογίας της Πληροφορίας δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα να σχολιάσουν.