Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δείτε πώς το Facebook και το Instagram θα μας ενημερώνουν για τον χρόνο που περνάμε στα social media



Ζούμε στο 2018 και τα social media παίζουν μεγάλο και σημαντικό ρόλο στη ζωή μας.

Τα χρησιμοποιούμε για διασκέδαση, για εκπαίδευση, για ενημέρωση αλλά και για επαγγελματικούς σκοπούς.Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια βιομηχανία και οικονομία.Περνάμε καθημερινά ατελείωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη, στο σπίτι, στη δουλειά και στον δρόμο.

Πόσο χρόνο ακριβώς, όμως, περνάμε στα αγαπημένα μας κοινωνικά μέσα; Έχεις σκεφτεί ποτέ;

Ήρθε η ώρα να μας πουν τα ίδια τα social media! Όπως έγινε γνωστό, το Facebook και το Instagram στα νέα τους update, θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μάθουμε πόση ώρα περνάμε καθημερινά σε αυτά!Με τα αρνητικά αποτελέσματα της εξάρτησης από τα κοινωνικά δίκτυα να μεγαλώνουν (κατάθλιψη, cyberbullying, έλλειψη ύπνου κ.α.), οι ίδιοι οι «φταίχτες» θα μας ενημερώνουν για το αν έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια.

Θα μας βοηθήσουν έτσι να διαχειριστούμε τον χρόνο που ξοδεύουμε onlineκαι να το αντιμετωπίσουμε με ρέγουλα.Η αλλαγή σε Facebook και Instagram θα περιλαμβάνει έναν πίνακα δραστηριότητας που θα σου δείχνει τον χρόνο που περνάς καθημερινά συνδεδεμένος σε αυτά.

Στη συνέχεια, θα έχει μια ημερήσια υπενθύμιση που θα ορίσεις εσύ για το πόση ώρα είναι εντάξει να περνάς εκεί. Όταν περάσεις αυτόν τον χρόνο, ένας «συναγερμός» θα σε ειδοποιεί. Με ένα άλλο νέο εργαλείο θα μπορείς να κάνεις σίγαση σε ειδοποιήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, που θα το βρεις στο «Notification Settings

Η εταιρία δήλωσε ότι αυτές οι ρυθμίσεις έρχονται μετά από συμβουλές με ειδικούς ψυχικής υγείας και ακαδημαϊκούς.

«Θέλουμε ο χρόνος που περνά ο κόσμος στα social media να είναι σκόπιμος, θετικός και εμπνευσμένος. Αυτά τα εργαλεία δίνουν περισσότερο έλεγχο», αναφέρουν οι directors των δύο πιο δημοφιλών διαδικτυακών μέσων.

Τα νέα αυτά εργαλεία θα είναι διαθέσιμα σύντομα. Για να τα βρεις πρέπει να πας στο «Your Activity» στο Instagram και στο «Your Time on Facebook» στο Facebook.