Μαροκινή σαλάτα με κολοκύθα
Η κολοκύθα είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτένιου (το οποίο της δίνει και το πορτοκαλί της χρώμα), ενώ οι φυτικές της ίνες φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εντέρου.
Η κολοκύθα είναι σημαντική πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτένιου (το οποίο της δίνει και το πορτοκαλί της χρώμα), ενώ οι φυτικές της ίνες φροντίζουν για την καλή λειτουργία του εντέρου.
Νόστιμη και πανεύκολη συνταγή, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά...
Υλικά
Υλικά:
2 πράσα, το άσπρο τους και 2,5 εκ. από το πράσινο μέρος, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1-3 κ.γλ. χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να την μαγειρεύουμε πολύ, αλλά πια είναι πανεύκολο να τη βρεις σε μανάβικα και σουπερ μάρκετ. Η τουρλωτή πορτοκαλί κολοκύθα, εκτός από φανάρι για τις αμερικανικές απόκριες και σήμα κατατεθέν του Halloween που γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου, έχει και άλλες χρήσεις, περισσότερο θρεπτικές για τον οργανισμό και νόστιμες για τον ουρανίσκο.
Μια ξεχωριστή γλυκιά τάρτα με κολοκύθα, με υπέροχη καρυδένια βάση και βελούδινη γέμιση με υπέροχο άρωμα μπαχαρικών.
Υλικά
Για τη βάση
300γρ. καρυδόψιχα
100γρ. ζάχαρη καστανή
4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
Για τη γέμιση