Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ρώμη: Δώστε Ραντεβού στην Αιώνια Πόλη



Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πολλοί αποφασίζουν να οργανώσουν κάποιο ταξίδι. Ίσως το γεγονός ότι οι μήνες μετά τις γιορτές των Χριστουγεννων και μέχρι να έρθει το Πάσχα είναι αρκετοί, φροντίζουν να φύγουν και το σύνηθες είναι να επιλέγουν το εξωτερικό. Ποιό μέρος όμως είναι το κατάλληλο να ταξιδέψω αυτήν την εποχή του έτους; Εγώ θα σας προτείνω τη Ρώμη.

της Ελευθερίας Καραμπίνη

Ρώμη-Ιταλία

 

Η Ρώμη είναι μια υπέροχη πόλη και ένας από τους πιο ωραίους προορισμούς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Καταρχήν είναι κοντά. Μπορείς να βρεις αρκετά φθηνά εισιτήρια για ταξιδέψεις εκεί μέσω οποιαδήποτε αεροπορικής εταιρείες και σε περιπου δύο ώρες θα κάνεις βόλτες στην γειτονική Ιταλία. Η συγκεκριμένη πόλη συνδυάζει τα πάντα και ενδείκνυται και για παρέες και για ζευγάρια αλλά και για οικογένειες.

 

Εάν λοιπόν επιλέξεις τη Ρώμη, αφού φτάσεις και τακτοποιηθείς, πρώτος σταθμός για να επισκεφτείς είναι το Κολοσσαίο ή αλλιώς το Φλάβιο Αμφιθέατρο οπως ονομαζόταν παλιότερα. Πρόκειται για ένα μοναδικό αμφιθέατρο το οποίο χρονολογείται ότι ξεκίνησε να χτίζεται το 72 μ.χ. και πραγματοποιούνταν αγώνες οι οποίοι διοργανώνονταν από τους αυτοκράτορες. Στις μέρες μας λειτουργεί ως ένα μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο της Ιταλίας και στολίδι της Ευρώπης.

 

Επόμενος προορισμός ειδικά για όσους είναι ρομαντικοί είναι η Fontana di Trevi. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μνημείο και το μεγαλύτερο συντριβάνι της πόλης. Προτιμήστε να το επισκεφτείτε βραδυνές ώρες για να έχει λιγότερο κόσμο και να μπορέσετε να απολαύσετε τη βόλτα σας. 

 

Επόμενη στάση το Castel Sant'Angelo. Ένα υπέροχο Κάστρο-μουσείο που χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως Μαυσωλείο. Σύμφωνα με τοπικό θρύλο κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και σε αυτό οφείλεται και η ονομασία του μουσείου. 

 

Τέλος μπορείτε να επισκεφτείτε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Βρίσκεται στο Βατικανό και κατασκευάστηκε από αρκετούς αρχιτέκτονες μεταξύ άλλων, τον Μιχαήλ Άγγελο και τον Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι. Η κατασκευή του μνημείου ξεκίνησε το 1506 και ολοκληρώθηκε το 1626. Ο ναός είναι χτισμένος πάνω από το τάφο του Αγίου Πέτρου και θεωρείται η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου καθως χωράει μέχρι και 60.000 άτομα.

 

Εκτός όμως από τις παραπάνω προτάσεις υπάρχουν πολλά ακόμη να δείτε στη Ρώμη όπως για παράδειγμα τη Πιάτσα Ναβόνα, μια υπέροχη πλατεία με μοναδική αρχιτεκτονική. Επίσης μπορείτε να κάνετε ένα περίπατο στη συνοικία Τραστέβερε. Εάν έχετε αρκετές ημέρες στη διάθεση σας μπορείτε πάντα να πάρετε το τρένο και σε τέσσερις ώρες να είσαστε στη Βενετία. Ακόμη όμως και αν τελευταία στιγμή δεν επιλέξετε την Ιταλία για ένα ταξίδι πριν από την Άνοιξη, φροντίστε να προγραμματίζετε ένα ταξίδι κάθε χρόνο. Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας αρχικά για ξεκούραση και αναψυχή, για γνώσεις και μάθηση και φυσικά γιατί το αξίζετε.