Θα τα ζήλευε κάθε ηρωίδα παραμυθιού - ίσως εδώ θα ζούσε η Σταχτοπούτα με τον πρίγκιπά της, ή ακόμα και ο... δράκουλας. Τα γοτθικά αυτά «κάστρα» βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Mudurnu στη βορειοδυτική Τουρκία- 180 μίλια νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης- και εντυπωσιάζουν.

Πρόκειται για το άκρως φιλόδοξο πρότζεκτ Burj Al Babas που περιλαμβάνει περισσότερες από 700 πολυτελείς βίλες σε γοτθικό στιλ, οι οποίες κατασκευάστηκαν το 2014 προκειμένου να σαρώσουν στην αγορά ακινήτων αλλά τα σχέδια της κατασκευάστριας εταιρείας απλώς ναυάγησαν.

Ο Όμιλος Sarot Group, ο κύριος επενδυτής πίσω από το έργο, παρουσίασε οικονομική δυσπραγία και παρόλο που περίπου οι μισές βίλες - περίπου 350 ακίνητα - πωλήθηκαν κυρίως σε πελάτες από τη Μέση Ανατολή, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης λόγω πτώσης της τιμής του πετρελαίου που δημιούργησε έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όπως γράφει η Telegraph. Προς το παρόν, το Burj Al Babas μένει μια πόλη φάντασμα, χωρίς ψυχή εντός των μίνι επαύλεων και...στοιχειωμένο.

Η τιμή όπου μπορούσε κάποιος να αποκτήσει μια τέτοια βιλίτσα, εικάζεται πως ήταν περί τα  φέρονται  400.000 δολάρια.