Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η παραθαλάσσια πόλη που ίδρυσαν οι Βίκινγκς



Φωλιασμένη στις πλαγιές ενός βουνού πλάι στον Ατλαντικό, η μικρή ισπανική πόλη εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά της.

Το Κουδιγιέρο σύμφωνα με το θρύλο ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς. Οι ντόπιοι με τη σειρά τους υποστηρίζουν πώς εδώ βρίσκεται το μόνο αυθεντικό κομμάτι της χώρας.

Βρίσκεται στις Αστούριες, στα βορειοδυτικά της Ισπανίας και τα πολύχρωμα σπίτια της με τα κόκκινα κεραμίδια μοιάζουν σα να κρέμονται από τα βράχια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη γοτθική εκκλησία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και το εκκλησάκι του Humilladero. Μια βόλτα στο φάρο κρίνεται απαραίτητη για να θαυμάσει την υπέροχη θέα και να περπατήσει κατά μήκος του λιμανιού.

Μπορεί να απολαύσει τοπικές νοστιμιές στις ταβέρνες των ψαράδων που βρίσκονται στην πλακόστρωτη πλαζ δίπλα στη θάλασσα και να ανακαλύψει την παλιά πόλη περπατώντας στα πλακόστρωτα στενά της.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

koidigieromap

Κουδιγιέρο / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Οβιέδο είναι 7 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα μέσω Λονδίνου και 9 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης και Λισαβόνας. Από το Οβιέδο φτάνει κανείς στο Κουδιγιέρο με λεωφορείο σε 2 ώρες περίπου.

ΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑΚΟΥΔΙΓΙΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ