Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Επισκεφτείτε και θαυμάστε τα κορυφαία σημεία του πλανήτη -Το τοπ στην Ελλάδα



Η εταιρεία Αllcleartravel επιχειρεί να καταγράψει σε χάρτες τα πιο διάσημα σημεία και προορισμούς στον πλανήτη, αυτά που οι τουρίστες βάζουν ως στόχο να επισκεφθούν. Τοποθεσίες και αξιοθέατα που ιντριγκάρουν άπαντες.

Πρόκειται για μια λίστα με τα πιο εντυπωσιακά τουριστικά αξιοθέατα από κάθε χώρα του πλανήτη.

Η εταιρεία Αllcleartravel για να προσδιορίσει ποια αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο ιντριγκάρουν περισσότερο, καθιστώντας τα έτσι τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς, ανέτρεξε στη Wikipedia, εκεί δηλαδή όπου πολλοί από εμάς καταλήγουν να ψάχνουν όταν θέλουν να μάθουν «εγκυκλοπαιδικά» στοιχεία για κάτι που ψάχνουν.

Αναλύοντας τις προβολές σελίδων για πάνω από 4.300 αξιοθέατα από κάθε χώρα του πλανήτη, ανακαλύψαν λοιπόν τις σελίδες των χωρών με τις περισσότερες επισκέψεις, αποκαλύπτοντας ποια αξιοθέατα είναι πραγματικά τα πιο «θαυμαστά». Ή σε κάθε περίπτωση αυτά με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το τοπ-7 παγκοσμίως
Το Ταζ Μαχάλ (Ινδία) - 28.601.383 προβολές σελίδων
Το Burj Khalifa (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) - 23.423.701 προβολές σελίδων
Όρος Έβερεστ (Νεπάλ) - 22.066.676 προβολές σελίδων
Το Άγαλμα της Ελευθερίας (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) - 19.851.871 προβολές σελίδων
Το Σινικό Τείχος της Κίνας (Κίνα) - 17.405.607 προβολές σελίδων
Ο Πύργος του Άιφελ (Γαλλία) - 17.316.414 προβολές σελίδων
Μάτσου Πίτσου (Περού) - 14.229.131 προβολές σελίδων

Λίμνες Μεταλλείων: Ένας άγνωστος προορισμός 2 ώρες από την Αθήνα -Το σπάνιο θέαμα που παρουσιάζουν
Τα κορυφαία σποτ της Ευρώπης
Πύργος του Άιφελ-Γαλλία (17,3 εκατομμύρια προβολές σελίδων),
Τείχος του Βερολίνου - Γερμανία (13,6 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Στόουνχεντζ - Ηνωμένο Βασίλειο (13,5 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Στην ευρωπαϊκή ήπειρο υπάρχει μια πληθώρα συναρπαστικών αξιοθέατων για να διαλέξετε αν θέλετε να επισκεφθείτε κάτι που πραγματικά προκαλεί δέος. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μόλις τρία σύγχρονα αρχιτεκτονικά μνημεία (τον Πύργο του Άιφελ της Γαλλίας, τον Πύργο Τηλεόρασης του Ταλίν της Εσθονίας και το Καζίνο Μόντε Κάρλο του Μονακό), ενώ η πλειονότητα είναι πολιτιστικά ή ιστορικά μνημεία - όπως η εντυπωσιακή Sagrada Familia της Ισπανίας (και του Γκαουντί), το κάστρο Μπραν της Ρουμανίας και το εκπληκτικό παλάτι Schönbrunn της Αυστρίας. Αρχαία όπως φυσικά η Ακρόπολη στην Αθήνα ή το Κολοσσαίο στη Ρώμη βρίσκονται επίσης στη λίστα, αλλά και φυσικά θαύματα όπως το τεράστιο Matterhorn της Ελβετίας.


Οι πιο ιντριγκαδόρικοι προορισμοί στην Ασία
Τα τρία κορυφαία σποτ της Ασίας:

Ταζ Μαχάλ - Ινδία (28,6 εκατομμύρια προβολές σελίδων),
Μπουρτζ Χαλίφα - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (23,4 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Έβερεστ - Νεπάλ (22 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Μέσα στην αχανή και ποικιλόμορφη ήπειρο της Ασίας, υπάρχουν πολλά ανθρωπογενή και φυσικά θαύματα που μπορείτε να θαυμάσετε και να σχεδιάσετε ένα ονειρεμένο ταξίδι γύρω από αυτά. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αρκετά θρησκευτικά μνημεία όπως το Angkor Wat της Καμπότζης, θεαματικά πάρκα και καταφύγια όπως το Baa Atoll Biosphere Reserve των Μαλδίβων, καθώς και μια φανταστική ποικιλία βουνών και ηφαιστείων για τους τολμηρούς πεζοπόρους - όπως το ηφαίστειο Taal στις Φιλιππίνες, το όρος Fuji στην Ιαπωνία και το Sigiriya, ένα αρχαίο βραχώδες φρούριο στη Σρι Λάνκα.


Οι τοπ προορισμοί σε Βόρεια και Κεντρική Αμερική
Τα τρία κορυφαία σποτ της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής:

Το Αγαλμα της Ελευθερίας - ΗΠΑ (19,8 εκατομμύρια προβολές σελίδων),
Οι καταρράκτες του Νιαγάρα - Καναδάς (8,7 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Διώρυγα του Παναμά - Παναμάς (8,1 εκατομμύρια προβολές σελίδων).
Η Βόρεια και Κεντρική Αμερική φιλοξενούν μια φανταστική ποικιλία από αξιοθέατα, με έναν πλούσιο κατάλογο κορυφαίων σποτς, όπως πάρκα και καταφύγια, φυσικά θαύματα, λίμνες, αγάλματα και αρχαία. Οι τουρίστες που επιθυμούν να τσεκάρουν μερικά αξιοθέατα που αξίζουν τον τίτλο του παγκόσμιου θαύματος μπορούν να κατευθυνθούν στην απομακρυσμένη κοιλάδα Viñales της Κούβας, στη Μεγάλη Γαλάζια Τρύπα του Μπελίζ, στην εκπληκτική ηφαιστειακή λίμνη Atitlán της Γουατεμάλας ή ακόμη και στον μυστηριώδη δρόμο Bimini στις Μπαχάμες.


Τα θαυμαστά αξιοθέατα της Νότιας Αμερικής
Τα τρία κορυφαία θαύματα της Νότιας Αμερικής: Ματσού Πίτσου - Περού (14,2 εκατομμύρια προβολές σελίδων), Νήσος του Πάσχα - Χιλή (8,6 εκατομμύρια προβολές σελίδων) & Χριστός Λυτρωτής - Βραζιλία (6,8 εκατομμύρια προβολές σελίδων)

Μεγάλη ποικιλία και στα κορυφαία σποτ της Νότιας Αμερικής, από τα φυσικά θαύματα, όπως οι παγκοσμίου φήμης αλυκές Salar de Uyuni της Βολιβίας και τα εκπληκτικά νησιά Γκαλαπάγκος του Ισημερινού, μέχρι τον αρχαίο αρχαιολογικό χώρο Ciudad Perdida της Κολομβίας και τους καταρράκτες Ιγκουαζού της Αργεντινής. Στον κατάλο περιλαμβάνεται επίσης ο Λυτρωτής Χριστός στη Βραζιλία.


Τα τοπ αξιοθέατα της Ωκεανίας
Τα τρία κορυφαία σημεία της Ωκεανίας:

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος - Αυστραλία (5 εκατομμύρια προβολές σελίδων),
Μαντόλ - Μικρονησία (1,3 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Milford Sound - Νέα Ζηλανδία (649.859 προβολές σελίδων).
Η Ωκεανία προσφέρει πληθώρα φυσικών θαυμάτων, λιμνών και νησιών αλλά στην κορυφή βρίσκεται ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας, το Nan Madol της Μικρονησίας (μια αρχαία, ερειπωμένη πόλη χτισμένη πάνω σε τεχνητά νησιά) και το Milford Sound της Νέας Ζηλανδίας, ένα φιορδ με εντυπωσιακά τοπία. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης μερικά λιγότερο γνωστά αλλά φανταστικά φυσικά θαύματα, όπως η λίμνη με τις μέδουσες του Παλάου, τα νησιά Μαμανούκα των Φίτζι και το όρος Γιασούρ του Βανουάτου (ενεργό ηφαίστειο).


Τα τοπ σποτ της Αφρικής
Τα τρία κορυφαία σποτ της Αφρικής:

Νείλος - Σουδάν (8,2 εκατομμύρια προβολές σελίδων),
Όρος Κιλιμάντζαρο - Τανζανία (7,5 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Καρχηδόνα - Τυνησία (5,5 εκατομμύρια προβολές σελίδων)
Στην αφρικανική ήπειρο, η συντριπτική πλειονότητα των τοπ προορισμών είναι απίστευτα πάρκα και καταφύγια, όπως το Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής (ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια θηραμάτων της Αφρικής), το Εθνικό Πάρκο Skeleton Coast της Ναμίμπια και το Εθνικό Καταφύγιο Maasai Mara της Κένυα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης βουνά που προκαλούν δέος, όπως το όρος Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας και το όρος Άτλας του Μαρόκου, μαζί με αρχαία όπως η Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου.