Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Ένα παραμυθένιο ξενοδοχείο στη Νορβηγία



Ένα απίστευτο ξενοδοχείο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στον Αρκτικό Κύκλο, σεβόμενο πλήρως το παρθένο τοπίο.

Hotel Svart το λένε και είναι χτισμένο στους πρόποδες βουνού της Νορβηγίας, κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο εύθραυστο περιβάλλον.

Η δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Snøhetta είναι όπως βλέπουμε κυκλική.

svkltyn2

Αν και τα φιλικά στο περιβάλλον χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν πολλά και διάφορα, όπως ας πούμε ότι χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία του μεγέθους του, ότι είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου με φιλικά στο περιβάλλον υλικά και παράγει τελικά το ίδιο περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται!

svkltyn6

Ο διευθυντής του γραφείου, Kjetil Trædal Thorsen, λέει χαρακτηριστικά: «Ένα κτίριο σε ένα τόσο εντυπωσιακό περιβάλλον οφείλει να υπακούει σε μερικούς ξεκάθαρους περιορισμούς σε όρους διατήρησης της φυσικής ομορφιάς, αλλά και της χλωρίδας και της πανίδας».

svkltyn5

Οι ενεργειακές του ανάγκες καλύπτονται εξολοκλήρου από τα ηλιακά πάνελ του, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων του, προσφέροντας ταυτοχρόνως εκπληκτική θέα στους παγετώνες και την παρθένα φύση. Αλλά και το Πολικό Σέλας φυσικά, το μεγάλο δέλεαρ για τους τουρίστες.

svkltyn3