Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Ένα ελληνικό νησί για κάθε ταξιδιώτη προτείνει η Τelegraph!



Για ακόμα μια φορά οι ομορφιές των ελληνικών νησιών βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τουριστών.

Μία λίστα με τα 19 καλύτερα νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο, ανάλογα με το είδος των διακοπών που προτιμά ο καθένας, δημοσίευσε η Τelegraph. Ανάμεσα σε αυτά και νησια λιγότερο γνωστά στους τουρίστες, όπως η Σκύρος.

19. Πάτμος

Για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για θρησκευτική ιστορία. Το οχυρωμένο μοναστήρι είναι το κύριο αξιοθέατο του νησιού, και του προσδίδει μια "ολοφάνερα πνευματική ατμόσφαιρα", αλλά υπάρχουν και εξαιρετικές παραλίες, arty μπουτίκ και υπέροχη θέα για να τους τουρίστες.

18. Λευκάδα

Το καλύτερο για θαλάσσια σπορ. Μεγάλοι κόλποι προσελκύουν ορδές ναυτικών και windsurfers στηνΛευκάδα, με τη Βασιλική και το Νυδρί να είναι τα πιο δημοφιλή σημεία.

17. Ρόδος

Αν ψάχνετε νυχτερινή ζωή επιλέξτε ανάμεσα σε Κω, Κέρκυρα, Μύκονο, αλλά πρωτίστως Ρόδο. Το θέρετρο Φαληράκι έχει μια κακή φήμη, αλλά η πόλη της Ρόδουέχε τα πιο εκλεπτυσμένα στέκια.

16. Λέσβος

Η λέξη λεσβία προέρχεται από τη γενέτειρα της Σαπφούς, που εξέφρασε την αγάπη για τις γυναίκες στα λυρικά ποιήματά της. Έκτοτε το νησί, και η πόλη της Ερεσού, όπου γεννήθηκε, είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους γκέι ταξιδιώτες. Το νησί έχει μια πληθώρα από καλές παραλίες και εστιατόρια.

15. Νίσυρος

Αρκετά ελληνικά νησιά έχουν βρει φήμη χάρη στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν γυρστεί εδώ. Οι οπαδοί του θρυλικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τη Νίσυρο και να θαυμάσουν το ηαφίστειο που ήταν το σκηνικό της ταινίας Moonraker.

14. Σαντορίνη

Εξασφαλίζει την καλύτερη θέα στη Μεσόγειο. Καλύτερα να την επισκεφθείτε με σκάφος. Η βραχώδης Καλντέρα προσφέρει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα. Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το νησί για το μήνα του μέλιτος.

13. Σκόπελος

Το νησί φημίζεται για τα πέτρινα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα ιστορικά μοναστήρια.

12. Κάρπαθος

Ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη είναι ένα καταφύγιο με όμορφες παραλίες και όρμους (κάποια σημεία προσβάσιμα μόνο με βάρκα), ιδανικό για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

11. Σκύρος

Μια ολιστική εμπερία θα έχουν οι επισκέπτες της Σκύρου, που θα επιλέξουν να μείνουν στο Atsitsa Bay. Στις παροχές του γιόγκα, ιστιοπλοΐα, life-coaching, μουσική, σκίτσο, ζωγραφική, τραγούδι, χορός. Μπορεί να είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο νησί των Σποράδων, αλλά έχει κι αυτό τη γοητεία του.

10. Σύμη

Η Σαντορίνη είναι ένα ισχυρός διεκδικητής, αλλά Σύμη παίρνει την ψήφο μας. Διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της χώρας, γεμάτο με σπίτια σε παστέλ χρώματα , μπαρ, ταβέρνες και κομψές μπουτίκ και δεκάδες μικρές παραλίες προσβάσιμες μόνο με σκάφος.

9. Άνδρος

Μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες βόλτες σε όλη την ορεινή Άνδρο, το βορειότερο των Κυκλάδων.

8. Ύδρα

Ως ένα διατηρητέο αρχιτεκτονικό απόθεμα, όλες οι νέες κατασκευές έχουν απαγορευτεί,όπως και τα μηχανοκίνητα οχήματα, πλην των απορριματοφόρων. Για όσους αγαπούν τα νοσταλγικά τοπία και μάχονται για να μην μολυνθεί άλλο το περιβάλλον είναι αγαπημένος προορισμός.

7. Κουφονήσια

Αν προτιμάτε ήσυχες διακοπές ή μια στάση μετά τη Μύκονο, ώστε τα vibes να αγγίξουν και πάλι φυσιολογικά επίπεδα τότε τα Κουφονήσια είναι αυτό που ψάχνετε.

6. Κεφαλονιά

Φημίζεται για την παραγωγή κρασιού αλλά και για τις παραλίες της.

5. Κρήτη

Το ιδανικό μέρος για τους καλοφαγάδες. Τα φαγητά είναι μαγειρεμένα με ντόπια υλικά και πεντανόστιμα.

Οι καλύτερες διευθύνσεις για φαγητό στα Χανιά

4. Μύκονος

Αν ψάχνετε για chic ξενοδοχεία τότε η Μύκονος είναι must προορισμός! Εκτός από τη νυχτερινή ζωή και τα πολυσύχναστα beach bar το νησί διαθέτει μερικά από τα πιο μοντέρνα και πιο εκλεπτυσμένα ξενοδοχεία της Ευρώπης.

3. Δήλος

Η γενέτειρα του Απόλλωνα, σύμφωνα με τη μυθολογία, μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο εκτεταμένα ερείπια από τη χρυσή ελληνιστική εποχή. Ολόκληρο το νησί  έχει ανακυρηχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του πολιτισμού. Ωτσόσο, κανείς δεν μπορεί να μείνει εδώ. Απλώς μπορεί να περάσει σαν επισκέπτης!

2. Κέρκυρα

Το ιδανικό νησί για οικογενειακές διακοπές, με πολλά καταλύματα να είναι διαμορφωμένα, ώστε να παρέχουν ευχάριστη διαμονή σε όλα τα μέλη.

1. Ζάκυνθος

Το Ιόνιο έχει ασύγκριτες παραλίες. Η παραλία Μύρτος στην Κεφαλλονιά και το Πόρτο Κατσίκι στην Λευκάδαείναι μερικές από αυτές. Όμως, η καλύτερη και προσβάσιμη μόνο διά θαλάσσης είναι το Ναυάγιο. Ο αγαπημένος προορισμός των γιωτ είναι από φέτος το νέο hot spot των παραθεριστών.