Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Ελληνικά νησιά



Αποστολάκης: Η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες αν ξεπεράσει τα όρια

«Αν η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια θα υποστεί τις συνέπειες». Η δήλωση ανήκει στον ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη κι έγινε συμπτωματικά την ίδια ώρα που έγιναν και οι ανακοινώσεις της ExxonMobil για το κοίτασμα-μαμούθ στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο ΥΕΘΑ βρισκόταν σε «κλειστό γεύμα» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι 30 επιχειρήσεων.



Guardian: Μετανάστες σε άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά

Στις ζοφερές συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων στα ελληνικά νησιά αναφέρεται νέο δημοσίευμα του Guardian. 



Τα ελληνικά νησιά στην κορυφή του κόσμου. Παγκόσμιες πρωτιές και βραβεία

Με δύο παγκόσμιες πρωτιές και τρία συνολικά βραβεία, η Ελλάδα θριάμβευσε στην τελετή απονομής του καταξιωμένου θεσμού των ταξιδιωτικών διακρίσεων Conde Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, η χώρα μας έλαβε:

Tην 1 η θέση στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά παγκοσμίως» (Best islands /Favourite islands).  



Μεγάλο αφιέρωμα της Telegraph σε 20 ελληνικά νησιά

Η Βρετανική εφημερίδα Telegraph με ένα μεγάλο αφιέρωμα αποθεώνει τα ελληνικά νησιά.

Ένα ταξίδι από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τα νησιά του Ιονίου μέσα από το αφιέρωμα της Rachel Howard, που αν ρίξει κανείς μια ματιά στον λογαριασμό της στο Instagram είναι «ερωτευμένη» με την Ελλάδα και τα νησιά της.



Αυτά τα νησιά θέλουν οι Τούρκοι

Την ώρα που οι Τούρκοι με όλα τα μέσα αυξάνουν την προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ επανέρχεται στη δημοσιότητα με δηλώσεις πολιτικών τόσο από τον κυβερνών κόμμα όσο και της τουρκικής αντιπολίτευσης το ζήτημα κατάληψης τουρκικού εδάφους από την Ελλάδα.



Αποκλεισμένοι 40 Τούρκοι στα ελληνικά νησιά λόγω κακοκαιρίας

Περίπου 40 Τούρκοι πολίτες παραμένουν αποκλεισμένοι   σε νησιά του Αιγαίου, λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, πρόκειται για πολίτες που έκαναν ημερήσιες εκδρομές σε Ρόδο, Μύκονο, Κάλυμνο και Κω, αλλά λόγω καιρού δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία.