Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Είσαι low-budget; Ταξίδεψε μέχρι την μαγευτική Σόφια



Μπορεί η συγκεκριμένη πόλη να μην ανήκει σε έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς, τύπου Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι αλλά η Σόφια είναι μία καλή επιλογή, για λίγες ημέρες και για μικρό budget.  Για να βρεθείτε στην πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, θα χρειαστεί να πληρώσετε περίπου 35 ευρώ σε αεροπορικά εισιτήρια (το ταξίδι από την Αθήνα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά), ενώ εκεί μπορείτε να βρείτε πολύ καλά ξενοδοχεία ακόμη και με 50 ευρώ τη βραδιά, στο κέντρο της πόλης.

Στην πόλη θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε μία όμορφη εμπειρία που περιλαμβάνει επισκέψεις σε εντυπωσιακά κτίρια, όπως το Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βάζοφ στο οποίο ανεβαίνουν πολλά κλασικά έργα. Tα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης της Βουλγαρίας βρίσκονται, ακόμη, στις κεντρικές περιοχές της πόλης. Δύο εμβληματικές πινακοθήκες της Σόφιας, η Εθνική Πινακοθήκη και η Εθνική Πινακοθήκη Ξένης Τέχνης συνένωσαν τις συλλογές τους σε ένα κτίριο. Επτά Υπουργοί Πολιτισμού έχουν επί χρόνια εργασθεί για το έργο αυτό, το οποίο, γνωστό επίσης και ως βουλγαρικό Λούβρο, συγκέντρωσε κάτω από μια στέγη βουλγαρικά, ευρωπαϊκά, αμερικανικά, ασιατικά και ευρωπαϊκά έργα τέχνης
Αποτέλεσμα εικόνας για σοφια βουλγαρια
Ο Καθεδρικός ναός του Αλέξανδρου Νιέφσκι, κατασκευασμένος στα τέλη του 19ου αιώνα με έκταση 3.170 τ.μ. και χωρητικότητα 10.000 ατόμων, η εκκλησία της Μπογιάνα, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που απεικονίζει πάνω από 240 ανθρώπινες μορφές και συνολικά 89 σκηνές, είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει να δείτε.  Όλοι οι δρόμοι θα σας οδηγήσουν στη Λεωφόρο Βίτοσα, στον κύριο εμπορικό δρόμος της πόλης, που είναι πεζοδρομημένος με πολλά καφέ, εστιατόρια, μπουτίκ μόδας και καταστήματα ειδών πολυτελείας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σοφια
Εκτεταμένη πράσινη ζώνη
Υπάρχουν τέσσερα κύρια πάρκα, ο Κήπος Μπορίσοβα στο κέντρο της πόλης και τα πάρκα Νότιο, Δυτικό και Βόρειο. Το Νότιο Πάρκο ανακατασκευάστηκε και τώρα είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας. Αρκετά άλλα μικρότερα πάρκα, ανάμεσά τους ο Δημοτικός Κήπος και ο Κήπος των Γιατρών, βρίσκονται στην κεντρική Σόφια.

Το Φυσικό Πάρκο Βίτοσα (ο παλαιότερος εθνικός δρυμός στα Βαλκάνια), που περιλαμβάνει μεγάλο τμήμα του Όρους Βίτοσα, καταλαμβάνει μια έκταση 270 τ.χ. και βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στα όρια της πόλης. Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης κάνουν εβδομαδιαίες πεζοπορίες στο βουνό, οι περισσότεροι τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο.