Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ΑΥΤΟΙ είναι οι 10 πιο Μαγευτικοί Προορισμοί για τον Χειμώνα



Σου αρέσουν τα χειμωνιάτικα ταξίδια; Το ίδιο και στους ταξιδιωτικούς συντάκτες της εφημερίδας Telegraph!

Οι τελευταίοι, μάλιστα, πρόσφατα «άνοιξαν» τα χαρτιά τους για να μας αποκαλύψουν τις 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθούμε τον χειμώνα που έρχεται! Από τη wanderlust λίστα τους, φυσικά, δεν λείπει τίποτα: κοσμοπολίτικες μητροπόλεις, ρομαντικοί προορισμοί και «ξεχασμένες» πρωτεύουσες!

thehomeissue_xeimwnas01

Νέα Υόρκη: Κάθε πόλη στον καιρό της και η Νέα Υόρκη... τον χειμώνα! Σύμφωνα με τους συντάκτες της Telegraph, το «Μεγάλο Μήλο» προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον χειμερινό επισκέπτη της: υπέροχος μπλε ουρανός, κτίρια που κόβουν την ανάσα και απαλό χιόνι να καλύπτει τα πάρκα και τους δρόμους της, συνθέτουν ένα αστικό παραμυθένιο τοπίο που όμοιο του δεν υπάρχει!

thehomeissue_xeimwnas02

Βενετία: Ιστορία, κανάλια και... ρομάντζο! Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας της Βενετίας. Αλλά τι την κάνει ιδανικό προορισμό για τον χειμώνα; Η έλλειψη πολυκοσμίας θα σε κάνει να νιώσεις ότι τα κανάλια της σου ανήκουν και να απολαύσεις το υπέροχα γαλήνιο σκηνικό που συμπληρώνουν τα αρχιτεκτονικά της κοσμήματα και η λιμνοθάλασσα, πάνω στην οποία νομίζει κανείς ότι «ίπταται». Να αναφέρουμε και τις σημαντικά χαμηλότερες τιμές ή δε θα χρειαστεί;

thehomeissue_xeimwnas03

Λισαβόνα: Χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τάγου, η άκρως εντυπωσιακή Λισαβόνα συνδυάζει τη κοσμοπολίτικη ενέργεια μιας σύγχρονης μεγαλούπολης με μια νοσταλγική αύρα, αποκύημα των ένδοξων αποικιοκρατικών χρόνων της. Με έντονη νυχτερινή ζωή (βλ. Bairro Alto), ιστορικά αξιοθέατα, «ψαγμένες» γκαλερί, παλαιομοδίτικα τραμ, πολύχρωμα μωσαϊκά και fado να αντηχούν στα μικροσκοπικά στενά της, η Λισαβόνα είναι βέβαιο ότι θα σε συναρπάσει!