Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

10 πόλεις στις οποίες πρέπει να ταξιδέψεις πριν γινεις 30



 

 

Η Ευρώπη είναι γεμάτη από ομορφιές και αυτές είναι μερικές απ' τις πιο νεανικές και ξενύχτικες γωνιές της, πριν μας πάρουν τα χρόνια...

 

Βαρκελώνη

Από τα αξέχαστα ξενύχτια στα μπαράκια του Raval ως την Εξαρχειώτικη ατμόσφαιρα της Gracia κι από τα ματς στο Cam Nou ως τα καταπληκτικά μουσεία σύγχρονης τέχνης, η πιο νεανική πόλη της Ισπανίας έχει ατραξιόν για όλους. 

 


 

 

Κωνσταντινούπολη

Μυρωδιές και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο ανανεώνουν τον αέρα της Πόλης με τα χίλια πρόσωπα στο Cihangir και το μοδάτο Nisantasi, ενώ η βόλτα συμπληρώνεται στην απέναντι όχθη του Kadikoy και την Bagdat Caddesi για καφεδάκι στο χέρι αλλά και βράδια αξημέρωτα σε αγαπημένα νεανικά στέκια. 

 


 

 

Παρίσι

Ερωτικό, καλλιτεχνικό, μοντέρνο μα πάντα κλασικό, το Παρίσι συγκεντρώνει τις τρέντι τάσεις σε μοδάτα καφέ του Marais, σε σοκάκια με πλανόδιους καλλιτέχνες στη Montmartre, ξυπνάει «αγωνιστικά» νυχτοπερπατήματα στη Bastille και περιμένει την εναλλακτική νεολαία στο Saint Martin πλάϊ στο Σικουάνα.

 


 

 

Βουδαπέστη

Σαν ταινία παλιά, με στυλ ρετρό αλλά και hip, η Βουδαπέστη όλων των βαλαντίων προσφέρεται για ρομαντικές βόλτες στα καλντερίμια του Varnegyed και «νεανίζει» σε μπαράκια και καφετέριες της λεωφόρου Andrassy και της πλατείας Franz Liszt παρέα με ένα ποτήρι palinka. 

 


 

 

Λονδίνο

Πολυδιάστατο και πολυπολιτισμικό, παρότι όλο και πιο ακριβό, το Λονδίνο χωράει τη νεολαία κάθε στιλ σε εστιατόρια και μπαράκια μεταξύ του Soho και του Shoreditch και μας «τραβάει ως το πρωί» για διασκέδαση στο ανερχόμενο «ανήσυχο» Bethnal Green και την οδό Redchurch, το «afterάδικο» του Ανατολικού Λονδίνου. 

 


 

 

Βερολίνο

Τολμηρό και arty, το Βερολίνο συνεχίζει να διασκεδάζει έντονα στις παλιές ανατολικές γειτονιές του και στο ανατρεπτικό Berghain, καλεί τους νέους για ατμοσφαρικό καφέ στο Prenzlauberg, και μας ξενυχτάει στο πασίγνωστο δεκαετίες τώρα Kaffee Burger. 

 


 

 

Βαρσοβία

Η πολωνική πρωτεύουσα κρύβει κάτω από εικόνες αντιφατικές το νεανικό πρόσωπο μιας χαλαρής μεγαλούπολης που γεύεται bigos επιτόπου μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί, τριγυρνάει σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις, και διασκεδάζει στο Παλάτι της Κουλτούρας και της Επιστήμης, που στα έγκατά του όμως φιλοξενεί το καλτ «Klub 55». 

 


 

 

Πράγα

Καλλιτεχνική, ιστορική αλλά και οικονομική, σίγουρα πάντα δημοφιλής στους νέους, η Πράγα περπατιέται σε κάθε γωνιά της και μπορεί να ταιριάξει ένα «κτίριο που χορεύει» όπως το Ginger & Fred, live μουσικές σκηνές όπως το ναό της jazz Agharta jazz centrum, κι όλα αυτά γύρω από το κέντρο μιας μπαρόκ και γοτθικής Παλιάς Πόλης. 

 


 

 

Άμστερνταμ

Με θεότρελη νυχτερινή ζωή πότε σε electro και πότε σε mainstream ήχους σε μαγαζιά που ξεκινούν από εστιατόρια και μετατρέπονται μεταμεσονύκτια σε «ναούς της διασκέδασης», αλλά και με μουσικά events κάθε χρόνο, το χαλαρό και μποέμικο Άμστερνταμ ξέρει να προσελκύει τους νέους συνδυάζοντας αρμονικά τέχνες, μουσεία, διασκέδαση και περιπέτεια γύρω από τα υδάτινα κανάλια του. 

 


 

 

Βελιγράδι

Βαλκανικός αέρας μιας πολύπαθης Σερβίας που όμως ξέρει καλά από χαρά και φιλοξενία μυρίζει στο Βελιγράδι, κι εσείς αρκεί να τον ανακαλύψετε σε γεμάτα μπαράκια και καφετέριες από ντόπιους και ξένους στον πεζόδρομο Knez Mihailova ή στην Skadarska για γνήσια σερβική κουζίνα που θυμίζει τη δική μας Πλάκα. 

Πηγή κειμένου: 

athinorama