29
Νοεμβρίου
2016
- 15:06
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Νοεμβρίου, 2016 - 15:07
Το μέλι που καταλήγει να είναι ζαχαρωμένο δεν σημαίνει ότι είναι και αλλοιωμένο. Αντίθετα, η διαδικασία κατά την οποία στερεοποιούνται οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχει χαρακτηρίζει το πραγματικό μέλι από άνθη.
Για να απαλλαγείτε από τους κρυστάλλους που δημιουργούνται, αρκεί να το βάλετε σε ένα γυάλινο δοχείο και να το βυθίσετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό, στους 45-55 βαθμούς.
Προσοχή, όμως! Μην το βράσετε, γιατί θα χαθούν τα αρωματικά του στοιχεία και θα μειωθεί η θρεπτική του αξία.
Για να καθυστερήσετε την κρυστάλλωση στο μέλλον, αποθηκεύστε το μέλι σε χώρο δροσερό και σκοτεινό, εκτός ψυγείου.