Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025 -

Συμβουλές για να "βγεις" από την καθημερινότητα



Το ξυπνητήρι χτυπάει στις 8.00, τρέχεις πανικόβλητη να ετοιμαστείς, να φτιάξεις το ταπεράκι για το γραφείο και να φύγεις τρέχοντας για τη δουλειά. Ποιος ξέρει πόση κίνηση θα έχει πάλι στους δρόμους; Και χωρίς να το καταλάβεις έχει έρθει το βράδυ και αντιλαμβάνεσαι πως για ακόμη μία ημέρα δεν έκανες τίποτα. Το πολύ πολύ να πετάχτηκες μέχρι το σπίτι του καλού σου να δείτε μία ταινία ή στην κολλητή σου για κους κους.

Η ρουτίνα όμως της καθημερινότητάς σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις σε ρίχνει ψυχολογικά. Έχεις αναρωτηθεί πού έχει πάει το χαμόγελό σου; Επειδή το αναρωτηθήκαμε εμείς όμως, ιδού πώς θα το κερδίσεις ξανά.

Βάλε εβδομαδιαίους στόχους: Την Κυριακή το βραδάκι εκεί που κάθεσαι στον καναπέ και γκρινιάζεις για 100στη φορά που έφτασε πάλι η Δευτέρα, βάλε το στόχο της εβδομάδας. Να, τη μία φορά θα αποφασίσεις πως θα ξεκινήσεις σιγά σιγά να λες <<όχι>> σε μερικούς ανθρώπους και την άλλη πως θα χαμογελάς πιο συχνά. Τόσο απλό!

Δοκίμασε νέα πράγματα: Δε χρειάζεται να πας για ελεύθερη πτώση, αφού ακόμη και ένα νέο πιάτο στο αγαπημένο σου εστιατόριο θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Γιατί δεν πας για ένα ποτό σε αυτό το μαγαζί που έχει ανοίξει εδώ και μήνες στο κέντρο της Αθήνας αλλά όλο το ακυρώνεις;

Άφησε τα social media στην άκρη: Έχεις σκεφτεί ποτέ πως κάθε φορά που βαριέσαι, παίρνεις το κινητό στα χέρια και χαζεύεις με τις ώρες; Ναι, έχεις φτάσει στο σημείο να δεις και τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει με τις κολλητές σου το 2010 στο facebook. Tο έχουμε κάνει και εμείς αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι το αντίδοτο της βαρεμάρας. Το instagram, το twitter, τo facebook και όλα τα social media είναι καταπληκτικά (τα λατρεύουμε και εμείς άλλωστε), αλλά χρησιμοποίησε τα με μέτρο. Πολλές φορές όλες μας παρασυρόμαστε και αφήνουμε τη ζωή μας να τρέχει μπροστά από μία οθόνη κινητού, δεν πρέπει όμως.

Βρες τον... ακροατή σου: Υπάρχουν περίοδοι που οι μέρες μας είναι μία σκέτη ρουτίνα γιατί πολύ απλά μας απασχολούν πράγματα σοβαρά (και μη). Είμαστε συνεχώς σκεπτικές και προβληματισμένες. Αν, όμως, εξωτερικεύσεις όλα αυτά που σκέφτεσαι και βρεις πιο γρήγορα λύση, τότε δε χρειάζεται να ζεις σα ρομπότ.

Άκου μουσική: Δεν ξέρουμε για εσένα, εμάς πάντως η μουσική μας φτιάχνει τη διάθεση. Αν το επιτρέπει κιόλας η περίσταση, ανεβάζουμε λίγο τα decibel, κάνουμε και τις αυτοσχέδιες χορογραφίες μας και... όλα καλά. Σιγά, και ποια δεν έχει χορέψει λίγο Beyoncé στο σπίτι της φορώντας πυτζάμες και παντόφλες. Αν πάντως ακολουθήσεις το tip αυτό, θα δεις ότι θα έχεις όρεξη να κάνεις συνεχώς πράγματα.