Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Σωματική άσκηση - Τα οφέλη του ελλειπτικού



Εάν θα επισκεφτείτε ένα γυμναστήριο θα παρατηρήσετε την πληθώρα οργάνων αερόβιας άσκησης που υπάρχουν, όπως ποδήλατα, διαδρόμους,step κ.α. Ένα ακόμα δημοφιλές όργανο αεροβικής γυμναστικής το οποίο θα το βρείτε σε κάθε γυμναστήριο είναι το ελλειπτικό μηχάνημα που πλέον αρχίζει να γίνεται δημοφιλή και σε αυτούς που προτιμούν να γυμνάζονται στο σπίτι τους. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα όργανο που συνδυάζει την κίνηση που κάνετε στο step με τον διάδρομο γυμναστικής.


Αυξημένη Αεροβική Δραστηριότητα

Η ένταση της άσκησης είναι κάτι που σημαντικό για την φυσική σας κατάσταση. Η καλή φυσική κατάσταση θα σας βοηθήσει, ώστε να μην λαχανιάζετε, κατά την διάρκεια μιας έντονης δραστηριότητας. Ένα από τα πλεονεκτήματα του ελλειπτικού είναι ότι θα αυξήσει τις αντοχές σας. 20-30 λεπτά εκγύμνασης της ημέρα 3-5 φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε κατά πολύ την φυσική σας κατάσταση.


Άσκηση Χωρίς Φθορά

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από προβλήματα στα οστά και στις αρθρώσεις, όπως διαστρέμματα, αρθρίτιδες και οστεοπόρωση. Το ελλειπτικό είναι το καταλληλότερο όργανο γι’αυτή την κατηγορία καθώς οι κραδασμοί στην κίνηση που κάνετε είναι ελάχιστοι και έτσι δεν επιβαρύνονται τα γόνατα και οι αρθρώσεις σας.


Γυμνάζετε Όλο το Σώμα σας

Όταν τρέχετε έξω ή σε έναν διάδρομο γυμναστικής καταναλώνετε θερμίδες και ταυτόχρονα γυμνάζετε τα πόδια σας. Σε αντίθεση με τον διάδρομο το ελλειπτικό, χρησιμοποιώντας τις ειδικές λαβές, μπορείτε να γυμνάσετε εκτός από τα πόδια και πολλά σημεία του άνω κορμού(χέρια, στήθος, πλάτη και ώμους). Το ελλειπτικό επίσης θεωρείτε το καλύτερο μηχάνημα αερόβιας προπόνησης όσον αφορά την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση τετρακεφάλων, δικεφάλων και γλουτών. Με αυτό το όργανο γυμναστικής πετυχαίνετε πλήρη εκγύμναση μέσα σε 20 λεπτά.


Καύση Θερμίδων σε Ελάχιστο Χρόνο

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ένας άνθρωπος μπορεί να κάψει έως 400 θερμίδες σε 30 λεπτά άσκησης με την χρήση του ελλειπτικού μηχανήματος. Όλα αυτά σε συνάρτηση με το βάρος σας, οπότε όσο πιο πολλά κιλά είστε τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε.