Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πως να οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού σου εύκολα και απλά!



Το καλοκαίρι και η άνοιξη είναι οι καλύτερες εποχές για γάμους και βαφτίσεις. Σε άλλο άρθρο σου έδειξα πως να οργανώσεις τον γάμο των ονείρων σου με απλά βήματα, ενώ τώρα θα σου δείξω πως να οργανώσεις τη βάφτιση του παιδιού σου, με ευκολία και μεθοδικότητα.

Απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να σιγουρευτείς πως δεν αμέλησες κάτι και όλα θα είναι τέλεια για εκείνη τη μέρα. Το μόνο για το οποίο θα ανησυχείς μετά, θα είναι ο καιρός και η διάθεση του μωρού. Όλα τα άλλα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν εσάς και τους καλεσμένους σας.

 1) Βρείτε την ημερομηνία που σας αρέσει

ημερομηνια βαφτισης

Αρχικά πρέπει να επιλέξετε μια ημερομηνία που σας ταιριάζει, αφήνοντας πάντα ένα μικρό περιθώριο σε περίπτωση που δεν βρείτε την συγκεκριμένη.

 

2) Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους σας

λιστα καλεσμενων

Φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους σας, έτσι ώστε να μπορείτε να υπολογίστε το κόστος για το τραπέζι,τα προσκλητήρια, μπομπονιέρες και τα γλυκά.

3) Κλείστε εκκλησία και κέντρο

εκκλησια με στολισμο αγορι

Κλείστε την εκκλησία που σας αρέσει. Ιδανικά, να βρίσκετε κοντά σας για να μην ταλαιπωρηθεί πολύ το μωρό με τις μετακινήσεις.

 

4) Κλείστε φωτογράφο

μωρο βαφιτση ασπομαυρη φωτο

Βρείτε τον φωτογράφο της επιλογής σας και συζητήστε μαζί του τις παροχές και την τιμή που θα σας κάνει.

βαφτιστικα ειδη

Βρείτε μαζί με τους νονούς τα βαφτιστικά είδη για το μωρό σας. Αν βρίσκονται μακριά, μπορούν να τα επιλέξουν μόνοι τους, ή να σας στείλουν κάποιες φωτογραφίες για να σας δείξουν σε ποια ανάμεσα βρίσκονται. 

6) Τακτοποιήστε τα δικαιολογητικά

δικαιολογητικα για βαφτιση

Τακτοποιήστε τα δικαιολογητικά για να είστε σε ετοιμότητα όταν φτάνουν οι μέρες της βάφτισης

7) Βρείτε προσκλητήρια/μπομπονιέρες

μπομπονιερες για βαφτιση

Η ποικιλίαπου θα αντικρίσετε είναι τεράσται σε σχέδια για μπομπονιέρες  και προσκλητήρια. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν και είναι τέλεια για το budget που διαθέτετε.

 

8) Αναζητήστε ζαχαροπλαστείο/στολισμό

στολισμος κοριτσι

Πλέον οι παροχές των ζαχαροπλαστείων ποικίλουν στις βαφτίσεις, μπορείτε να επιλέξετε διάφορα μίνι ατομικά γλυκά, σαν μικρό μπουφέ για τους καλεσμένους σας, ή παγωτό ή γλυκό σε ατομικά ποτηράκια/κουτάκια.

9) Βρείτε το κατάλληλο δώρο για τον νονό

δωρα νονου

Συζητήστε με τον νονό τι θα προτιμούσε να λάβει σαν δώρο έτσι ώστε να είναι και αυτός χαρούμενος με την επιλογή σας αλλά και εσείς. 

10) Βρείτε τι θα φορέσετε στην βάφτιση

ρουχα μαμας βαφτιση

Βρείτε τι θα φορέσετε και εσείς και ο σύζυγος σας, την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Στη μόδα είναι τα ασορτί συνολάκια με το μωρό, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι.

Αυτά τα απλά βήματα θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τη βάφτιση του μωρού σου, χωρίς να ανησυχείς αν παρέλειψες κάτι. Επίλεξε αυτά που σας αρέσουν και σίγουρα η μέρα αυτή θα είναι μοναδικά και για εσάς και για το μωράκι σας.