Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πως να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στον καθαρισμό του σπιτιού



Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να καθαρίσουμε το σπίτι μας, χωρίς χημικά καθαριστικά. 

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε πως το ξύδι και η σόδα είναι δύο πολύ καλά συστατικά για το καθάρισμα και την απολύμανση. Εμείς, όμως, θα σας προτείνουμε και άλλη μια λύση, το αλάτι.

Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι, ώστε να συμβάλει στην καθαριότητα του σπιτιού, και αντλήστε ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

1. Καθαρίστε τους σωλήνες αποχέτευσης και την μάκα, ρίχνοντας αλάτι μέσα στο σιφόνι και αφήνοντας να τρέξει ζεστό νερό για 2 λεπτά.

2. Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι που έχετε «βουτήξει» στο αλάτι για να απομακρύνετε τα άλατα που υπάρχουν στις βρύσες σας.

3. Για να φύγουν οι λεκέδες, τρίψτε απαλά το εσωτερικό από τις κούπες του καφέ με αλάτι και ένα υγρό πανί.

4. Αφαιρέστε τους λεκέδες από ιδρώτα που υπάρχουν στα ρούχα σας προσθέτοντας 4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα λίτρο ζεστό νερό. Μουλιάστε μέχρι να φύγουν οι λεκέδες.

5. Καθαρίστε την κανάτα τις καφετιέρας σας με αλάτι και ζεστό νερό. Προσθέστε μερικά κουταλάκια αλάτι μέσα στην κανάτα και βάλτε τη σε λειτουργία με σκέτο νερό. Έπειτα αφήστε τη για μία ώρα, ξεπλύνετε και στεγνώστε.

6. Καθαρίστε το σίδερο ρίχνοντας αλάτι σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και «σιδερώνοντας» από πάνω με το ζεστό σίδερο.

7. Ρίξτε αλάτι απευθείας πάνω σε οποιονδήποτε υγρό λεκέ στα ρούχα για να τον απορροφήσει.

8. Χρησιμοποιήστε λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσετε τους λεκέδες και τα στίγματα που υπάρχουν στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε για το φαγητό σας.

9. Χρησιμοποιήστε ½ λεμόνι που έχετε «βουτήξει» στο αλάτι για να απομακρύνετε τους λεκέδες σκουριάς από το νεροχύτη σας.

10. Αν κατά λάθος σας έπεσε ένα αβγό, μην πανικοβληθείτε. Ρίξτε αρκετό αλάτι για να καλύψετε το χάος, αφήστε το για 15 λεπτά και σκουπίστε το με μια χαρτοπετσέτα.


Καθαρίστε τον κρόκο αβγού χωρίς ταλαιπωρία.