Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πώς να αγοράσετε το σωστό αναμνηστικό από τα ταξίδια σας χωρίς να το μετανιώσετε



Πόσες φορές δεν έχετε αναγκαστεί να πακετάρετε στην αποθήκη αναμνηστικά από τα ταξίδια σας που δεν χρησιμοποιήσατε ούτε μία φορά;

 

Για να μην ξαναπέσετε στην ίδια καταναλωτική παγίδα και ξοδεύετε τα χρήματά σας άσκοπα, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και κερδίστε χρόνο και χρήμα κατά την διάρκεια των ταξιδιών σας.

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε, όχι τι θέλετε

Δημιουργείστε μια λίστα με τα αντικείμενα που χρειάζεστε και θα σας λύσουν πρακτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, πάρτε ένα ζευγάρι παπούτσια από το ταξίδι σας, μόνο αν γνωρίζετε ότι σας λείπουν και θα σας χρειαστούν κατά την επιστροφή σας στη βάση σας.

Έτσι, δίνετε λύση σε ένα πρακτικό σας πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα κάθε φορά που φοράτε τα συγκεκριμένα παπούτσια αναπολείτε και τις όμορφες στιγμές που περάσατε στο ταξίδι σας.

Τα δώρα πρέπει να είναι γευστικά, όχι διαρκείας

Κάθε φορά που ταξιδεύετε σε έναν νέο προορισμό, σίγουρα σκέφτεστε τι αναμνηστικό δώρο θα πάρετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επειδή το γούστο είναι κάτι προσωπικό, προσπαθήστε να αποφύγετε διακοσμητικά αντικείμενα ή ο,τιδήποτε θα μπορούσε να καταλήξει στην αποθήκη.

Επιλέξτε κάποιο τοπικό προϊόν, από τα πιο χαρακτηριστικά και παραδοσιακά του προορισμού όπου βρίσκεστε όπως σοκολάτες, καραμέλες και εδέσματα γενικότερα που δεν αλλοιώνονται εύκολα.

Χειροποίητα προϊόντα

Τα περισσότερα από τα σουβενίρ που θα βρείτε σε καταστήματα με τουριστικά είδη, κατασκευάζονται σε εργοστάσια εκτός του προορισμού που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν.

Προτιμήστε, λοιπόν, να αγοράσετε κάτι από κάποιον ντόπιο τεχνίτη έτσι ώστε και να ενισχύσετε την τοπική οικονομία, αλλά και να προμηθευτείτε κάτι αυθεντικά τοπικό. Γενικότερα, ακολουθήστε τον εξής κανόνα: αν μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικασία παρασκευής ενός αντικειμένου, τότε αγοράστε το.

Δημιουργήστε αναμνήσεις (για τους άλλους)

Αντικαταστήστε μια κλασική καρτ ποστάλ, με μια φωτογραφία σε αληθινό χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βγάλετε μια φωτογραφία το μέρος που επιθυμείτε (εκείνο που αντίστοιχα θα ήταν αποτυπωμένο και στην καρτ ποστάλ) και να την στείλετε με την σημείωση του πού βρίσκεται στα αγαπημένα σας πρόσωπα επί τόπου.

Έτσι, θα έχουν εικόνα για το πώς πραγματικά μοιάζει σήμερα το συγκεκριμένο μέρος, και όχι μια ιδανική φωτογραφία που απέχει κατά πολύ από την σημερινή πραγματικότητα.