Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις όσο μεγαλώνεις: Στα 30, στα 40, στα 50



Όσο μεγαλώνουμε έρχεται η στιγμή να ξανασκεφτούμε το μακιγιάζ που επιλέγουμε.

Λατρεύουμε το make up και θέλουμε να γνωρίζουμε όλες τις τάσεις που μπορούν να αναδείξουν τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, αλλά και τις άλλες που καμουφλάρουν τις μικρές ατέλειες και όσα δεν μας αρέσουν. 

Επειδή όμως δεν θα μπορούμε να φοράμε για πάντα glitter και πολύχρωμες χρυσόσκονες στα μάτια, τα χείλη, τα μαλλιά μας καλό είναι να ξέρουμε, πως κάποιες από τις τάσεις δεν απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, αντίθετα δείχνουν too much και όχι τόσο κομψές. Μπορεί ακόμα να σου προσθέτουν και χρόνια, πράγμα που ασφαλώς δεν θες.

Κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία, έχει δικαίωμα στην ομορφιά και η προσωπική περιποίηση και φροντίδα είναι απαραίτητη. Θαυμάζουμε τις μεγαλύτερες γυναίκες που διατηρούν την εμφάνιση τους κομψή και προσεγμένη και το μακιγιάζ τους διακριτικό και chic. Μας δίνουν έμπνευση! Πώς όμως θα το πετύχεις κι εσύ;

Τι πρέπει να αποφύγεις στο μακιγιάζ σε κάθε ηλικία; Ποια προϊόντα είναι κατάλληλα και πως πρέπει να χρησιμοποιούνται στα 30s, 40s και φυσικά στα 50s; Η ομορφιά δεν έχει όρια και το make up είναι ένας τρόπος έκφρασης με ατελείωτες δυνατότητες. Μετά τα τριάντα τόνοι, υφές και τεχνικές αλλάζουν. 

Για να ολοκληρώσεις το στιλ σου μέσα από όμορφα make up look και να δείχνεις πάντα στα καλύτερα σου, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να υιοθετήσεις και κάποια που καλό είναι να σταματήσεις να κάνεις όσο μεγαλώνεις. Κάνε scroll down και ανακάλυψε τα!

Στα 30

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η ηλικία του less is more μακιγιάζ, αφού οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν πλέον καλά τι τους ταιριάζει και τι όχι. Είναι καλό να ξέρεις τι σου πηγαίνει, πρόσεξε όμως μην κολλήσεις σε αυτό μόνο, γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη.

1 Απόφυγε την πολλή πούδρα. Κάνει το δέρμα να φαίνεται ξηρό και άρα το γερνάει. Επίλεξε ένα πιο μικρό πινέλο και άπλωσε μόνο στην ζώνη Τ.

2 Σκιές με glitter - Αντικαταστήσατε τις με γυαλάδες. Το ίδιο ισχύει και για τα περλέ φινιρίσματα. Κρεμώδεις υφές και highlighter στην εσωτερική γωνία κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα και λαμπερά.

3 Foundation πλήρους κάλυψης – Not!. Όσο μεγαλώνουμε δίνουμε περισσότερη προσοχή στις υφές του μακιγιάζ μας και όχι τόσο στην σύνθεση του foundation, κάτι που είναι λάθος. Στα τριάντα πρέπει σιγά σιγά να αντικαταστήσεις την βαριά κάλυψη με μια ΒΒ Cream, καλύπτει και χαρίζει λάμψη, χωρίς να δημιουργεί το εφέ «μάσκας» που σε μεγαλώνει.

4 Ρουζ. Μην χρησιμοποιείτε τίποτα σε μεγάλη ποσότητα. Ειδικά το ρουζ, το οποίο σε μεγάλη δόση δείχνει φτηνό.

5 Ξεχάστε το lip gloss. Η αλλαγή από το gloss στο πιο ματ κραγιόν σηματοδοτεί την μετάβαση από κορίτσι σε γυναίκα.

Στα 40

1 Όχι στα γυαλιστερά και μεταλλιζέ κραγιόν. Προτιμήστε ένα με πλούσιο χρώμα που θα δώσει φρεσκάδα στο πρόσωπο.

2Αντικαταστήστε το υγρό eyeliner με αντίστοιχα προϊόντα με βάση το τζελ. Έχουν το ίδιο έντονο μαύρο χρώμα, ενώ απλώνονται εύκολα και είναι πιο μαλακά.

3 Πείτε αντίο στην πούδρα στα σαράντα. Επιλέξτε ένα ελαφρύ, υγρό foundation με ματ τελείωμα και ένα καλό κονσίλερ αν θέλετε έξτρα κάλυψη.

4 Αντίο και στο bronzer. Ένα ρουζ σε μορφή μους είναι ιδανικό και μάλιστα σε απαλή απόχρωση. Το φούξια είναι απλά λάθος.

5 Λάμψεις. Οι ιριδίζουσες λάμψεις τονίζουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και καλό είναι να τις απλώνετε με φειδώ.

6 Ναι στις κρεμώδεις σκιές και όχι τόσο στις σκόνες. Δώστε έμφαση στα μάτια τονίζοντας τις βλεφαρίδες με μία μάσκαρα για όγκο.

Στα 50

Στα 50 η φυσική ομορφιά πρωταγωνιστεί και αυτό που θέλουμε είναι να τονίσουμε λίγο τα χαρακτηριστικά σε σημεία.

1 Τονίστε ελαφρά τα φρύδια. Όσο μεγαλώνουμε δεν αποδυναμώνονται μόνο τα μαλλιά αλλά και τα φρύδια. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό μολύβι ματιών ή μάσκαρα σε απόχρωση ένα τόνο πιο ανοιχτή από το φυσικό σας για να ορίσετε διακριτικά το σχήμα.

2 Δοκιμάστε ένα primer και στην συνέχεια ένα foundation μακράς διάρκειας. Ελάχιστο highligter στα ζυγωματικά δεν κάνει κακό. Φωτίζει και δίνει ένα διακριτικό, νεανικό touch.

3 Αντί για το μαύρο μολύβι που χρησιμοποιούσες ως τώρα, δοκίμασε σκούρο καφέ ή θερμό γκρι. Θα ορίσει τα βλέφαρα αλλά δείχνει πιο μαλακό και κομψό σε μεγαλύτερες επιδερμίδες.

4 Αποχαιρετίστε τα καφέ κραγιόν και υιοθετήστε ανοιχτές αποχρώσεις στα χείλη, που περνώντας τα χρόνια λεπταίνουν.