2
Μαΐου
2016
- 09:52
Τελευταία τροποποίηση στις 2 Μαΐου, 2016 - 09:53
Ένας πραγματικά πολύ δροσιστικός χυμός που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες!
Υλικά
Για τη φράουλα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένες σε φέτες
Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένος
πάγος
φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη φράουλα
- Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
- Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, για περίπου 10 λεπτά.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Βάζετε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνετε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
- Σουρώστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, πάνω από ένα μπολ.
- Καλύψτε το σιρόπι και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τη λεμονάδα
- Ρίχνετε το νερό, χυμό λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι φράουλας σε ένα μπολ 3 λίτρων και ανακατεύετε.
- Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον φράουλα σιρόπι, όπως επιθυμείτε.
- Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις κομμένες φράουλες.