Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Καφές με κάρδαμο για ενέργεια και τόνωση



Το κάρδαμο έχει ισχυρή, μοναδική γεύση, με έντονα αρωματικό, ρητινώδες άρωμα.

Το πράσινο κάρδαμο όπως είναι γνωστό (Elettaria Cardamomum) ή κακουλέ είναι Ινδικό μπαχαρικό - από τα πιο ακριβά στον κόσμο - με εξαιρετικές δυναμωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες!

Άλλωστε μας είναι οικεία η φράση "καρδάμωσε" που λέμε για κάποιον που τονώθηκε!

Χρησιμοποιείται ευρέως στη Νότια Ασία για την τόνωση της καρδιάς, για τη θεραπεία στοματικών λοιμώξεων, για τη θεραπεία προβλημάτων του λαιμού και τη συμφόρηση των πνευμόνων καθώς και για δυσκοιλιότητες ή πεπτικές διαταραχές.

Δρα ως διουρητικό και αποτοξινωτικό για τον οργανισμό (καθαρίζει και το συκώτι).

Είναι επίσης αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνες Α και Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (άλατα σιδήρου, ασβεστίου και ιωδίου) τα οποία άλλωστε του προσδίδουν και ...αφροδισιακές ιδιότητες!

Και κάτι άλλο που ίσως δεν γνωρίζετε: το κάρδαμο μειώνει την απότομη επίδραση που έχει ο καφές στο νευρικό σύστημα

 

Υλικά
2 κουτ. γλυκού ελληνικός καφές
2 σπόροι κάρδαμου
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
300ml νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε τον καφέ, το κάρδαμο και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 15 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τζίντζερ.
Αφήνουμε το σκεύος σκεπασμένο για τέσσερα λεπτά.
Πίνουμε το ρόφημα ζεστό.