Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Γιατί είναι προτιμότερο να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με λάδι αντί νερό



Μπορεί να ακούγεται αντίθετο με την κοινή λογική, αλλά τελικά δεν είναι...
Για την ακρίβεια είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό του προσώπου σου. Και θα σου πω γιατί.

 Ένα καθαριστικό που περιέχει λάδι διασπά τα υλικά του μακιγιάζ και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς σκληρά συστατικά που «τραυματίζουν» το δέρμα ή χημικές προσθήκες που συνήθως συναντώνται στα καθαριστικά με αφρό. Πράγμα που σημαίνει ότι κάνεις έναν σωστό καθαρισμό στο πρόσωπό σου χωρίς να έχεις διαταράξει τίποτα στην ισορροπία του. Καλό είναι ο καθαρισμός με λάδι να γίνεται το βράδυ και το πρωί να περιοριζόμαστε σε ένα απλό ξέβγαλμα με νερό.

Μετά από ένα διάστημα συνεχόμενης χρήσης, θα δεις το πρόσωπό σου να αλλάζει. Να γίνεται πιο καθαρό, πιο απαλό, πιο λαμπερό και ακόμη και όσες έχουν μεικτό δέρμα θα το δουν να γίνεται πιο ισορροπημένο, λόγω ρύθμισης της λιπαρότητας. Στο εμπόριο υπάρχουν επιλογές οι οποίες σαν βασικά τους συστατικά χρησιμοποιούν έλαια, όπως: σησαμέλαιο, έλαιο καρύδας, κραμβέλαιο, καστορέλαιο, λάδι jojoba και φυσικά αμυγδαλέλαιο.

Ακολουθούν τα βήματα για σωστό καθαρισμό με λάδι:

Αν φοράς βαρύ make-up καλό είναι να το αφαιρέσεις πρώτα, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα νερού micellaire- λαδιού σε ένα δίσκο ντεμακιγιάζ. Αν το μακιγιάζ σου είναι ελαφρύ ξεκινάς κατευθείαν.

Βήμα 1. Ξέπλυνε το πρόσωπό σου με λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια στέγνωσέ το ταμποναριστά.

Βήμα 2. Βάλε μικρή ποσότητα από το καθαριστικό με λάδι στην παλάμη σου και άπλωσε το στο πρόσωπο και το λαιμό σου.

Βήμα 3. Κάνε απαλό μασάζ. Εδώ πάρε το χρόνο σου. Επέμεινε στις «προβληματικές» περιοχές (γραμμή Τ) και το σαγόνι. Πέρα από τον βαθύ καθαρισμό, το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και φεύγει η ένταση της ημέρας.

Βήμα 4. Με ένα ζεστό βρεγμένο βαμβακερό πετσετάκι, ξεπλένεις σιγά-σιγά την περιοχή. Πρέπει να αφαιρέσεις όλο το λάδι από το πρόσωπό σου, όποτε όπως καταλαβαίνεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από ένα περάσματα με το πετσετάκι, κάνοντας την ίδια στιγμή και ήπια απολέπιση.

Στη συνέχεια ακολούθησε την κανονική σου ρουτίνα (ενυδατική, κρέμα ματιών, serum κλπ)