
Πιείτε το καφεδάκι σας και μετά φροντίστε τα φυτά σας. Ναι, το κατακάθι του καφέ είναι ιδανικό λίπασμα για τα φυτά σας, ειδικά τις τριανταφυλλιές.
Ο καφές περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του καλίου, του ασβεστίου, του αζώτου, φωσφόρου και άλλων ορυκτών, που τα φυτά σας θα λατρέψουν.
Θα φτιάξεις τον ελληνικό σας, θα τον αφήσετε να κρυώσει για να μπορέσετε να τον πιείτε (κατακαλόκαιρο γαρ), θα τον απολαύσετε στο μπαλκόνι και μόλις τελειώσετε, δε θα πλύνετε την κούπα σας.
Το κατακάθι δε θα το αδειάσετε γιατί θα γίνει το ιδανικό φυσικό λίπασμα για τις γλάστρες σας.
Επιλέξτε μία μέρα της εβδομάδας για να εφαρμόσετε τον αραιωμένο καφέ στα φυτά. Ο καφές μπορεί να είναι αρκετά όξινος, οπότε θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε με μέτρο. Δε χρειάζονται υπερβολές.
Ξεκινήστε με μία μικρή ποσότητα πειραματικά ώστε να δείτε πώς ανταποκρίνεται το φυτό και στη συνέχεια συστηματοποιήστε το πότισμα.