Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

9 έξυπνοι τρόποι να μαζέψετε τα καλοκαιρινά ρούχα χωρίς να πιάνουν χώρο



Τα πρώτα κρύα άρχισαν και η μισητή στιγμή που πρέπει να ξεσκαρτάρουμε τα παντός καιρού ρούχα και να αποθηκεύσουμε τα καλοκαιρινά, έφτασε. Για να μην καταλάβουν πολύ χώρο αλλά και για να μπορέσετε να απλώσετε περισσότερο τα πιο ογκώδη φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα, δείτε τους πιο έξυπνους τρόπους για να τα «κρύψετε».

Μία συμβουλή πριν αρχίσετε: τα ρούχα που πρόκειται να αποθηκεύσετε πρέπει να είναι καθαρά (ακόμα και ένας μικρός λεκές μπορεί να ποτίσει πάνω στο ύφασμα αν το ρούχο δεν πλυθεί για πολύ καιρό), δεν είναι απαραίτητο, όμως, να είναι σιδερωμένα. Το πιθανότερο είναι ότι, έτσι κι αλλιώς, θα τσαλακωθούν, επομένως δεν χρειάζεται να κουραστείτε χωρίς λόγο. Ωστόσο, αν τα βάλετε σε κρεμάστρες οι ζάρες θα «πέσουν» αρκετά κι έτσι θα κάνετε πιο εύκολο το σιδέρωμα το επόμενο καλοκαίρι.
 
Κάθετα στα συρτάρια
 
Αν τα καλοκαιρινά μπουν στη συρταριέρα, διπλώστε και αποθηκεύστε κάθετα τόσο τα παντελόνια όσο και τα λεπτά μπλουζάκια ή t-shirts, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα τα χρειαστείτε γι’ αρκετούς μήνες ακόμα.
 
Σε σακούλα και στο καλάθι
 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν σακούλες ειδικές για την αποθήκευση ρούχων με άρωμα. Αν σας περισσεύει ένα πλαστικό καλάθι ή ένα κουτί χωρίς καπάκι, βάλτε μέσα μια τέτοια πλαστική σακούλα και στη συνέχεια τοποθετήστε εκεί τα καλοκαιρινά μπλουζάκια που δεν τσαλακώνονται. Στο τέλος, κλείστε την καλά για να μην εισχωρήσει μέσα η σκόνη και βάλτε το καλάθι είτε κάτω απ’ το κρεβάτι είτε μέσα στη ντουλάπα.
 
Το κόλπο για τα καπέλα
 
Σε μια κρεμάστρα, βάλτε πλαστικά γαντζάκια και περάστε από μέσα τα καπέλα από το κούμπωμά τους. Έτσι, δεν θα καταλάβουν χώρο στα συρτάρια σας, αφού είναι σχετικά ογκώδη και δεν πρόκειται να χάσουν τη φόρμα τους μέχρι του χρόνου.
Αλλά και για τα φανελάκια σας
 
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τα καλοκαιρινά τοπ και φανελάκια σας. Έτσι, σε μία μόνο κρεμάστρα θα τα’ χετε όλα συγκεντρωμένα και δεν θα «κλέψουν» καθόλου χώρο. Εναλλακτικά, βάλτε τα όλα σε μια στρογγυλή κρεμάστρα για μαντήλια και φουλάρια, όπως αυτή της φωτογραφίας, εξοικονομώντας ακόμα περισσότερο χώρο!
Τα καπάκια από τα αναψυκτικά αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα!
 
Για τα «καλά» καλοκαιρινά φορέματα και μπλουζάκια που δεν θέλετε να τσαλακωθούν, το κόλπο είναι απλό: ενώνετε τις κρεμάστρες μεταξύ τους με τα καπάκια από τα μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών και έτσι γλυτώνετε πολύ χώρο χωρίς κόπο.
Κρεμάστε έξυπνα τα σορτσάκια και τις φούστες
 
Προσθέτοντας ένα κοντάρι από κουρτίνα του μπάνιου μέσα στη ντουλάπα, δημιουργείτε χώρο στον… αέρα. Εκεί, μπορείτε να βάλετε πλαστικούς γάντζους (που σας έχουν περισσέψει από μια παλιά κουρτίνα μπάνιου) και να κρεμάσετε τα σορτσάκια και τις φούστες σας.
Πώς να αποθηκεύσετε τα μαγιό
 
Αφού τα πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι γραμμένες στο ταμπελάκι τους, αποθηκεύστε τα μαγιό όσο το δυνατόν πιο απλωμένα γίνεται για να μην τσαλακωθούν και χάσουν τη φόρμα τους. Προτιμήστε, επίσης, υφασμάτινες τσάντες και όχι πλαστικές, οι οποίες είναι πιθανό να αποσυντεθούν.
 
Τα ρούχα του μωρού σε τσάντες ζίπερ
 
Τα μικρά ρουχαλάκια του μωρού σας μπορούν άνετα να διπλωθούν σε μικρές τσάντες ζίπερ που κλείνουν αεροστεγώς και αποθηκεύονται οπουδήποτε, από τα συρτάρια μέχρι τον πάτο της ντουλάπας.