Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

προσωπικά δεδομένα



Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το ηλεκτρονικό υγειονομικό διαβατήριο

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει μια πολιτική πίεσης των πολιτών, ώστε να εμβολιαστούν με το εμβόλιο mRNA της Pfizer και με τα άλλα εμβόλια κορωνοϊού, αφού θα κλείνει το ραντεβού για εμβολιασμό χωρίς πρώτα να τους ρωτήσει και στη συνέχεια θα τους στέλνει SMS, email και θα τους παίρνει τηλέφωνα μέχρι να εμβολιαστούν ή να δηλώσουν πως δεν θέλουν.



Σάλος στη Γερμανία για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων πολιτικών

Οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν από χθες Παρασκευή να καταζητούν τον, ή τους δράστες μιας μαζικής διαρροής προσωπικών δεδομένων και εγγράφων εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών και δημοσίων προσώπων στη χώρα, ανάμεσά τους και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε μια, κατά τα φαινόμενα, από τις πιο εκτεταμένες παραβιάσεις δεδομένων στην Γερμανία.



Αποκάλυψη-βόμβα: Το Facebook επέτρεπε σε Amazon, Microsoft, Netflix και Spotify να διαβάζουν μηνύματα χρηστών!

Όταν στάθηκε ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου τον περασμένο Απρίλιο, μετά από ένα ακόμη σκάνδαλο εις βάρος του Facebook, ο δημιουργός της δημοφιλούς πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν πουλάμε δεδομένα σε κανέναν».



Facebook: Πως θα μάθετε αν αποκαλύφθηκαν δημόσια και οι δικές σας «κρυφές» φωτογραφίες

Το Facebook ανακοίνωσε πως διέρρευσαν αδημοσίευτες φωτογραφίες πάνω 6,8 εκατομμύρια χρηστών οι οποίοι επέτρεψαν σε εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως διόρθωσε το σφάλμα, ωστόσο έχουν επηρεαστεί πάνω από 1.500 εφαρμογές.



Νέο κενό ασφαλείας στο Facebook επηρέασε ως και 6,8 εκατομμύρια χρήστες

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε ένα κενό ασφαλείας το οποίο ενδέχεται να επηρέασε ως και 6,8 εκατομμύρια χρήστες που έκαναν login με το λογαριασμό τους του Facebook σε τρίτες εφαρμογές για να τους δώσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους.



Απολογίες τέλος από τον Mr Facebook: Ο Ζούκερμπεργκ αρνείται να δώσει εξηγήσεις σε επτά χώρες

Η διαρροή των προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών στην Cambridge Analytics αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε έκταση σκάνδαλο στο διαδίκτυο.