Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Ο “Καζαντζάκης” του Σμαραγδή ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη



Με μεγάλη επιτυχία έγινε η πρώτη έξοδος της ταινίας “Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή, που προβλήθηκε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη και στην αίθουσα προβολών του NYIT Auditorium. 

Η αίθουσα ήταν γεμάτη τόσο από κορυφαία πρόσωπα της Ελληνικής ομογένειας όσο και από Νεοϋορκέζους, Άγγλους και Αυστριακούς, που ήρθαν σε επαφή με το πνεύμα του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. 

 

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιάννης Σμαραγδής άνοιξε διάλογο με το κοινό, απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Στο τέλος ανακοίνωσε πως θα εκχωρήσει την ταινία αφιλοκερδώς στο υπουργείο Εξωτερικών για τη πολιτιστική διπλωματία της χώρας. Για την πράξη του αυτή, δέχθηκε τις ευχαριστίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.  
“Το Υπουργείο Εξωτερικών - και εγώ προσωπικά - ευχαριστεί τον σκηνοθέτη της Ελληνικότητας για την αφιλοκερδή παραχώρησης της ταινίας στην υπόθεση της πολιτιστικής διπλωματίας, ώστε η ελληνική ματιά του Καζαντζάκη να ενισχύσει τόσο τους δεσμούς της διασποράς με το μητροπολιτικό κέντρο, όσο και της διάδοσης του Ελληνικού φωτός σε όλο τον κόσμο”, γράφει ο κ. Κοτζιάς. 

Παρόντες στην προβολή ήταν Αμερικανοί διανομείς ταινιών, που συζητούν με την παραγωγό της ταινίας Ελένη Σμαραγδή την διεθνή διανομή τς ταινίας. 

Η προβολή της ταινίας οργανώθηκε από τον Διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη James DeMetro με την βοήθεια της Olga Bornozi και πολλών εξεχόντων Ελλήνων της Νέας Υόρκης.