Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

"Mortgage" του David Glass στο Σύγχρονο Θέατρο



Ο David Glass και η ομάδα Created a monster έρχονται στην Ελλάδα για μια μόνο παράσταση στο πλαίσιο της περιοδείας τους στην Ευρώπη.

Από τους Created a Monster και David Glass Ensemble.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές. 

H Mortgage είναι μια ανισόρροπη, δολοφονική διευθύντρια σκηνής. Έχει ψηφιστεί από τους συμμαθητές της ως "η πιο βαρετή γυναίκα του κόσμου". Η Mortgage έχει κάψει και το τελευταίο θέατρο πάνω στη γη. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστά.  

Εμπνευσμένο από το κάλεσμα του Antonin Artaud για ένα Θέατρο της Σκληρότητας, με στόχο να βγάλει τους θεατές από την υπαρξιακή τους αδράνεια, αυτή η παράσταση είναι μια devised φαρσοκωμωδία τρόμου - συνδυάζοντας το ξεχωριστό θεατρικό στυλ σωματικού θεάτρου και την ιδιαίτερη αισθητική - σήμα κατατεθέν του David Glass - με τον γκροτέσκο και τραγικό κόσμο του "Καθαρτηρίου" του Νταντέ. 

Μέσα από τα κωμικά "lazzι" της κομέντια ντελ άρτε, σκετσάκια που δανείζονται στοιχεία από το βαριετέ και την επιθεώρηση, χορογραφημένη κίνηση αλλά και ένα βαθιά ποιητικά κείμενο, η παράσταση "Mortgage" διερευνά την αποσύνθεση ενός θεατρικού σύμπαντος όπου τεχνικές και είδη θεάτρου συλλέγονται από τον σκουπιδότοπο της θεατρικής ιστορίας και αναμιγνύονται για να διασκεδάσουν και να προκαλέσουν.