Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

Μεγάλη συναυλία τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου



Μία ιστορική συναυλία για τα σχολεία της Ίμβρου, τα οποία επαναλειτούργησαν το 2013, μετά από 50 χρόνια σιωπής, διοργανώνει την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:30, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Σύλλογος Ιμβρίων, υπό την αιγίδα και με την παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ross Daly, ο Νίκος Ξυδάκης και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες, μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της ΕΡΤ, ενώνουν τις φωνές τους, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων της Ίμβρου, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία δεν έχουν επιλεγεί τυχαία. Στήριξαν την Ίμβρο στα πιο δύσκολα χρόνια, τραγουδώντας εκεί ή γράφοντας τραγούδια για αυτήν. Η Γλυκερία τίμησε το νησί με 2 συναυλίες, το 1997 και το 2002, ο Μανώλης Μητσιάς συμμετείχε σε εκδηλώσεις το 2023, ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε συναυλία το 1996 και ερμήνευσε μοναδικά το 2018 το τραγούδι «Ίμβρος», ο Ross Daly το 1994 χάρισε στους Ίμβριους τους μοναδικούς ήχους της μουσικής του. Ο Παντελής Θαλασσινός ερμήνευσε το τραγούδι «Ίμβρο με τα 7 χωριά» το 2013 σε στίχους του Στέλιου Μαργωμένου και μουσική του Θανάση Βασίλα, ενώ ο Νίκος Ξυδάκης συνέθεσε και ερμήνευσε το τραγούδι «Ίμβρος» σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, το οποίο περιλαμβάνεται στον δίσκο του «Τένεδος» που κυκλοφόρησε το 1991. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες, ενώνουν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τις μουσικές δυνάμεις τους και δείχνουν για ακόμη μια φορά, την αγάπη τους για το νησί.