Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 -

ΛτΕ: Θερινών χορευτικών εξορμήσεων συνέχεια - «...ανοίγουμε τον Κλήδονα μετ’ Αγιαννιού τη χάρη …»



Θερινών χορευτικών εξορμήσεων συνέχεια... αυτή τη φορά με το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Χαλανδρίου του Λυκείου των Ελληνίδων που μας προσκαλεί στην παράσταση "...ανοίγουμε τον Κλήδονα μετ’ Αγιαννιού τη χάρη ..." την Τετάρτη 26 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου και ώρα 21.00.

Η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων εγκαινίασε μέσα στον Ιούνιο τις καλοκαιρινές της εξορμήσεις έξω από τα όρια του Λεκανοπεδίου, επιλέγοντας πρώτα την Ελαφόνησο (στις 14/6), έπειτα το Χρισσό (16/6) και κατόπιν την Αμοργό (16/6).

Στην Ελαφόνησο, το Λύκειον των Ελληνίδων πλαισίωσε, με χορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα, το 7 ο Συνέδριο Εlafonisos eco-week, το οποίο τελούσε όπως κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και διοργανώθηκε στο νησί από 10-16 Ιουνίου.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου, η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων πήρε μέρος στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης που οργανώνεται στο Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού-Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, από τον Δήμο Δελφών και τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου, για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα.

Την ίδια ημέρα, ένα άλλο τμήμα της Χορευτικής Ομάδας σάλπαρε για την Αμοργό για να συμμετάσχει στα Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια 2024, μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που οργανώνεται από τον Σύλλογο Πολιτισμού και Τέχνης Σημωνίδης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.